Cisterna încărcată cu opt tone de GPL, răsturnată pe DN72A, în judeţul Dâmboviţa, va fi golită

Cisterna încărcată cu opt tone de gaz petrolier lichefiat (GPL), care s-a răsturnat, marţi după-amiază, pe DN 72 A, în judeţul Dâmboviţa, pe sensul de mers către Câmpulung Muscel, va fi golită, marţi seară, într-o altă cisternă adusă de la Bucureşti.

83 afișări
Imaginea articolului Cisterna încărcată cu opt tone de GPL, răsturnată pe DN72A, în judeţul Dâmboviţa, va fi golită

Dâmboviţa: O cisternă încărcată cu opt tone de GPL s-a răsturnat (Arhiva: Mediafax Foto)

Potrivit inspectorului Pamela Ropotan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratlui Judeţean de Poliţie Dâmboviţa, conţinutul cisternei răsturnate pe DN72 A va fi golit, marţi seară, într-o altă cisternă adusă de la firma căreia îi aparţine: SC Crimbo Gaz Bucureşti.

Potrivit sursei citate, operaţiunile de transvazare a gazului au început în jurul orei 22.30 şi ar putea dura circa trei ore, după care cisterna răsturnată va fi ridicată cu ajutorul unei macarale de mare tonaj adusă tot din Capitală.

La faţa locului sunt, alături de reprezentanţii firmei căreia îi aparţine cisterna, pompieri, jandarmi şi poliţişti. Traficul în zonă se desfăşoară pe un singur fir.

O cisternă încărcată cu opt tone de gaz petrolier lichefiat (GPL) s-a răsturnat, marţi după-amiază, pe DN 72 A, în judeţul Dâmboviţa, pe sensul de mers către Câmpulung Muscel, echipaje de pompieri deplasându-se imediat la faţa locului pentru a asigura zona, potrivit ISU.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dâmboviţa, plutonier major Gabriel Gătej, cisterna s-a răsturnat pe partea dreaptă, într-un şanţ de pe marginea DN 72 A, la ieşirea din localitatea Izvoare.

Conform sursei citate, nu sunt scurgeri de GPL, recipientul cu gaz fiind intact, dar combustibil din rezervorul cisternei s-a scurs.

Pompierii militari au împrăştiat spumă pe carosabil pentru a evita riscul producerii unei explozii.

Traficul a fost blocat pe sensul de mers spre Câmpulung Muscel, circulându-se alternativ pe sensul Câmpulung Muscel-Târgovişte.

Potrivit şefului Poliţiei Rutiere Dâmboviţa, comisar Ion Nicolae, accidentul s-a produs după ce şoferul a scăpat controlul volanului, iar cisterna a lovit un cap de pod, după care s-a răsturnat într-un şanţ de pe marginea drumului.

În urma accidentului, şoferul cisternei nu a fost rănit, el fiind cel care a sunat la Serviciul 112 pentru a anunţa ce s-a întâmplat.

 

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici