Cîţu a anunţat data când am putea reveni la normal, fără mască, fără restricţiile de noapte

Premierul Florin Cîţu spune că dacă românii se vor vaccina, România ar putea reintra în normalitate de la sfârşitul lunii iulie: „Să revenim la viaţa de dinainte, fără restricţii, fără mers noaptea, fără măşti şi aşa mai departe”.

10370 afișări
Imaginea articolului Cîţu a anunţat data când am putea reveni la normal, fără mască, fără restricţiile de noapte

Cîţu, despre restricţii

„Vreau de la 1 iunie să relaxăm aceste condiţii, în două etape: 1 iunie şi apoi sfârşitul lui iulie, când vom avea 10 milioane de persoane vaccinate să revenim la normal”, spune Florin Cîţu, potrivit Antena 3.

Premierul spune că există o condiţie care trebuie îndeplinită.

„Să revenim la normal înseamnă să revenim la viaţa de dinainte, fără restricţii, fără mers noaptea, fără măşti şi aşa mai departe. Trebuie să ne vacinăm ca putem să ajungem acolo”, conchide Cîţu.

Din 27 decembrie au fost vaccinate peste două milioane de români, dintre care peste 1,3 milioane cu ambele doze.

Momentan, sunt însă probleme cu vaccinarea. În ceea ce priveşte imunizarea cu AstraZeneca, aceasta a intrat în impas. Statul plăteşte pentru această campanie eşuată aproximativ 275.000 de lei pe zi, şi asta doar pentru plata personalul din centrele de vaccinare. Personal care, de o lună, mai mult stă decât lucrează.

Numărul vaccinărilor cu AstraZeneca a scăzut cu până la 75%, iar autorităţile nici nu reduc numărul de fluxuri, nici nu livrează alte vaccinuri în aceste centre.

Iar între timp, restricţiile  rămân în vigoare. Capitala şi localităţile cu peste 4 la mie vor avea un nou weekend cu restricţii. Regulile ce au fost aplicate săptămâna trecută au rămas în vigoare. În Capitală în urma unor discuţii cu retailerii autorităţile locale au decis impunerea unor limite pentru numărul de persoane ce pot intra în acelaşi timp în magazine.

Magazinele mari şi medii vor respecta calculul privind numărul maxim de clienţi utilizând cota minimă de 7 mp per client. În ceea ce priveşte magazinele mici, acestea vor respecta distanţarea de 2 metri între clienţi. 
 
În anumite magazine oamenii vor putea intra doar dacă găsesc coş liber la intrare, iar în altele va exista un sistem automat pentru afişarea numărului de clienţi ce pot intra. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici