Cîţu, despre relaxare: „Mi s-a spus că sunt foarte optimist. Starea de alertă rămâne”

  • Cîţu afirmă că numărul de cazuri în valul trei al pandemiei a scăzut mai repede decât se aşteptau autorităţile.
  • Cîţu a spus că nu se va renunţa la starea de alertă
  • Prima etapă a relaxării va fi pe 15 mai, a anunţat joi preşedintele României Klaus Iohannis.
506 afișări
Imaginea articolului Cîţu, despre relaxare: „Mi s-a spus că sunt foarte optimist. Starea de alertă rămâne”

Cîţu, despre relaxare: „Mi s-a spus că sunt foarte optimist. Starea de alertă rămâne”

Premierul Florin Cîţu a spus că decizia de relaxare a restricţiilor din 15 mai, când românii pot renunţa la mască în spaţiul deschis a venit datorită unui cumul de factori, între care şi faptul că valul 3 nu a fost atât  de puternic. În plus, campania de vaccinare a mers bine.

„A mers mai bine... a fost un cumul de factori. În primul rând a mers mai bine valul 3 decât ne aşteptam. Rata de pozitivare a scăzut mai rapid decât ne aşteptam, în corelaţie cu campania de vaccinare mai bună. Avem, de câteva zile, peste 100.000 de persoane care se vaccinează zilnic şi în acest context a venit astăzi această decizie”, a spus, joi, premierul Florin Cîţu, la Digi 24.

Premierul a spus că este „a nu ştiu câta oară când i se spune că e foarte optimist”, dar că a avut dreptate.

Întrebat dacă scăpăm de starea de alertă, Cîţu a spus că acest lucru nu se va întâmpla, dar hotărârea de Guvern va trebui modificată.

„Starea de alertă rămâne. Lumea trebuie să înţeleagă că suntem încă în pandemie. Nu mai e impactul atât de mare, avem vaccin, trebuie să ne vaccinăm. Dar în spaţiul închis rămâne mască. Staţii de autobuz, zone aglomerate – rămâne mască. La fel în pieţe în aer liber. Am făcut un pas important, mai devreme decât estimasem, dar să nu credem că a trecut. Trebuie să continuăm să mergem să ne vaccinăm. Este foarte important să înţelegem”, a mai spus Cîţu.

Prima etapă a relaxării va fi pe 15 mai, a anunţat joi preşedintele României Klaus Iohannis. Se va renunţa la măştile de protecţie la exterior şi la restricţiile nocturne.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici