Cîţu: Pensiile vor creşte cu 10% de la 1 septembrie, premierul ar putea decide mai mult

  • Pensiile vor creşte cu 10% de la 1 septembrie,
  • Premierul Ludovic Orban ar putea decide o majorare mai mare, anunţă ministrul de Finanţe, Florin Cîţu.
1376 afișări
Imaginea articolului Cîţu: Pensiile vor creşte cu 10% de la 1 septembrie, premierul ar putea decide mai mult

Cîţu: Pensiile vor creşte cu 10% de la 1 septembrie, premierul ar putea decide mai mult

Florin Cîţu a declarat miercuri la Digi 24 că se discută şi de o eşalonare a majorării pensiilor, la fel ca în cazul alocării alocaţiilor pentru copii.

„La pensii rămânem la scenariul Ministerul Finanţelor, de 10%. Decizia este una politică şi s-ar putea ca premeirul să decidă ca această creştere a pensiilor să fie mai mare. Nu poate fi de 40%. Este o creştere care nu pune în pericol bugetul nici pentru acest an, nici pentru anii viitori, poate 2-3 puncte procentuale în plus faţă de ceea ce vine la Ministerul de Finanţe. Va fi 10% de la 1 septembrie, se discută de o eşalonare”, a spus Cîţu.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a prezentat, miercuri, în şedinţa de Guvern, proiectul unei ordonanţe de urgenţă care prevede dublarea etapizată a alocaţiilor pentru copii. Prima majorare ar urma să aibă loc la 1 septembrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici