CJ Covasna, nevoit să mute panoul publicitar cu Ţinutul Secuiesc

Autorităţile judeţene din Covasna vor fi nevoite să mute, până sâmbătă, panoul publicitar cu inscripţia Ţinutul Secuiesc întrucât angajaţii de la Drumuri Naţionale şi poliţiştii au constatat că acesta a fost amplasat la mai puţin de şapte metri de DN11 şi într-un alt loc decât cel stabilit iniţial.

1 afișare
Imaginea articolului CJ Covasna, nevoit să mute panoul publicitar cu Ţinutul Secuiesc

CJ Covasna, nevoit să mute panoul publicitar cu Ţinutul Secuiesc

Sorin Stoican, şeful de la Drumuri Naţionale Covasna, a declarat corespondentului MEDIAFAX că vineri trebuia să aibă loc recepţia panoului publicitar cu inscripţia Ţinutul Secuiesc, aflat la graniţa dintre judeţele Covasna şi Braşov, la intrare în comuna Chichiş, dar că, în urma măsurătorilor efectaute la faţa locului de către reprezentanţi ai Drumurilor Naţionale şi ai IPJ Covasna, s-a constatat că acesta nu se află la locul pentru care s-a cerut avizul de construcţie şi nici la distanţa regulamentară, de şapte metri, faţă de drumul naţional, ci la o distanţă de 4,90 metri.

Potrivit lui Stoican, în aceste condiţii, nu a fost făcută recepţia finală a lucrării şi urmează ca în cursul zilei de vineri Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Braşov să trimită o somaţie către Consiliul Judeţean Covasna ca în termen de 24 de ore de la primirea acesteia să demonteze şi să mute panoul la distanţa regulamentară şi pe locul stabilit iniţial.

Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Demeter Janos, a declarat pentru MEDIAFAX că deocamdată instituţia nu a primit nicio somaţie, în mod oficial.

Potrivit şefei Serviviului de Urbanism din cadrul Consiliului Judeţean Covasna, Stela Florea, comisia pentru recepţia lucrărilor din cadrul CJ Covasna a preluat lucrarea şi nu a primit încă nicio înştiinţare din partea comisiei de recepţie de la Drumuri Naţionale, prin care ar fi somat să mute lucrarea respectivă.

Un panou publicitar de 18 metri pătraţi, cu inscripţia "Szekelyföld-Ţinutul Secuiesc-Szeklerland", a fost amplasat, marţi după-amiază, la graniţa judeţului Covasna cu Braşov, în apropierea comunei Chichiş, însă acesta a fost demontat, în cursul serii de marţi, deoarece, potrivit oficialităţilor, marţi a avut loc doar o probă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici