Clădiri tricolore de Centenar. Parada steagurilor uriaşe şi spiritul naţional

Cele mai importante clădiri din Bistriţa au fost decorate special de Centenar cu steaguri uriaşe şi cu bannere inscripţionate ”România 100”. Palatul Administrativ a fost împodobit cu un mash tricolor care îi acoperă aproape în totalitate faţada.

575 afișări
Imaginea articolului Clădiri tricolore de Centenar. Parada steagurilor uriaşe şi spiritul naţional

Clădiri tricolore de Centenar. Parada steagurilor uriaşe şi spiritul naţionalist

Autorităţile locale şi judeţene din Bistriţa-Năsăud au montat anul acesta, pentru a sărbători Cenetenarul Marii Uniri, sute de steaguri tricolore şi bannere cu ”România 100”, cel mai impunător fiind cel amplasat pe Palatul Administrativ unde îşi are sediul Instituţia Prefectului şi Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Mash-ul tricolor a fost montat de alpinişti utilitari şi de pompieri şi are o dimensiune de 37x16 m.

Turnul Bisericii Evanghelice din centrul oraşului, simbolul municipiului Bistriţa, a fost decorat şi el cu drapelul României pentru ca acesta şi însemnele Centenarului să poată fi văzute de departe. Autorităţile locale au împodobit cu un mash tricolor balcoul turnului, situat la 45 de metri înălţime, turnul Bisericii Evanghelice fiind singurul din România dotat cu lift de acces.

“Pe balconul din Turnul Bisericii Evaghelice a fost montat un mash tricolor şi bannere cu România 100 pentru a aminti că este Anul Centenarului. De asemenea, Primăria Bistriţa a achiziţionat şi în acest an, la fel ca şi anul trecut, 250 de steaguri pe care le-a montat pe cele mai importante bulevarde din oraş”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bistriţa, Mihai Ruşti.

Pentru a marca Ziua României, la Bistriţa este programată cea mai spectaculoasă paradă militară de până acum la care patricipă 750 de militari, personal civil şi voluntari, alături de aproximativ 60 de autospeciale. O parte din tehnica militară este prezentată în premieră publicului bistriţean, în condiţiile în care a intrat recent în dotatea Brigăzii 81 Mecanizată Bistriţa.

Parada militară se va desfăşura în zona centrală a oraşului, în faţa turnului Bisericii Evaghelice, de la ora 15.00.

De la ora 18.00, în faţa Palatului Administrativ va avea loc aprinderea instalaţiilor de Crăciun şi ceremonia de retragere cu torţe a militarilor bistriţeni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici