Clotilde Armand anunţă că vrea să înfiinţeze o nouă şcoală în Sectorul 1. Unde va avea sediul

  • Clotilde Armand anunţă că vrea să înfiinţeze o nouă unitate de învăţământ în Sectorul 1.
  • Unitatea va funcţiona în fostul sediu al Administraţiei Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar şi al Unităţilor Sanitare Publice.
  • Clotide Armand: ”Elevii bucureşteni vor beneficia de o nouă unitate de învăţământ care va fi înfiinţată de Primăria Sectorului 1.”
490 afișări
Imaginea articolului Clotilde Armand anunţă că vrea să înfiinţeze o nouă şcoală în Sectorul 1. Unde va avea sediul

Clotilde Armand anunţă că vrea să înfiinţeze o nouă unitate de învăţământ preuniversitar, „Şcoala Regală”, în zona Casa Presei Libere, într-un imobil unde a funcţionat Administraţia Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar şi a Unităţilor Sanitare Publice, care a fost desfiinţată.

Construim o nouă şcoală în Sectorul 1: Şcoala Regală! Elevii bucureşteni vor beneficia de o nouă unitate de învăţământ care va fi înfiinţată de Primăria Sectorului 1 în zona Casa Presei Libere. Este vorba de <Şcoala Regală> care va fi amenajată în imobilul situat pe Bulevardul Poligrafiei nr. 4 unde, până de curând, a funcţionat Administraţia Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar şi a Unităţilor Sanitare Publice, structură care a fost desfiinţată prin hotărâre a Consiliului Local Sector 1. Imobilul la care se face referire are o suprafaţă construită la sol de 1.737 mp, iar după desfiinţarea structurii amintite mai sus nu este folosit la întreaga lui capacitate”, anunţă Clotilde Armand.

Primarul Sectorului 1 spune că, pentru realizarea acestui proiect, pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Sector 1 din data de 25 februarie 2021 se află un proiect de hotărâre prin care se solicită acordul Consiliului General al Municipiului Bucureşti privind schimbarea titularului dreptului de administrare asupra imobilului situat în Bd. Poligrafiei nr. 4 de la Administraţia Domeniului Public Sector 1 la Consiliul Local al Sectorului 1, în vederea înfiinţării unităţii de învăţământ preuniversitar „Şcoala Regală”.

Ne dorim ca, în cel mai scurt timp posibil, să eliminăm supraglomerarea din clase pentru ca elevii noştri să înveţe în condiţii civilizate. Având în vedere faptul că acest fenomen îşi are cauza în deficitul de unităţi de învăţământ din Sectorul 1, vom înfiinţa o şcoală nouă în zona Casa Presei Libere. Mai puţini elevi într-o clasă înseamnă reducerea substanţială a îmbolnăvirilor în rândul acestora, inclusiv cu COVID-19, şi mai multă performanţă în educaţie”, adaugă primarul Sectorului 1 al Capitalei.

Potrivit sursei citate, imobilul din Bulevardul Poligrafiei aparţine Consiliului Local Sector 1, prin Administraţia Domeniului Public, şi este cuprins în inventarul bunurilor care alcătuiesc domeniul public al municipiului Bucureşti. Acest imobil cuprinde două loturi: un teren de aproape 8.800 mp şi o clădire cu S+P+1E şi un lot format dintr-un teren de 3.000 mp pentru care, printr-o hotărâre a Consiliului Local din 2018, a fost constituit cu titlu gratuit un drept de superficie în favoarea Curţii de Conturi a României.

Conform proiectului de hotărâre, primarul Sectorului 1 este mandatat să preia în numele Consiliului Local, prin proces verbal de predare-primire încheiat cu Administraţia Domeniului Public, imobilul situat în Bulevardul Poligrafiei nr. 4. Totodată, acesta este mandatat să întreprindă toate demersurile necesare în vederea obţinerii avizelor pentru înfiinţarea unităţii de învăţământ „Şcoala Regală”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici