Clubul arestaţilor preventiv aruncă în aer Justiţia română: cât au stat după gratii şi în ce fază li se află dosarul

Cazul lui Constantin Nicolescu, preşedintele CJ Argeş, arestat de tribunal şi eliberat de Curtea de Apel, arată încă o dată imprevizibilitatea justiţiei din România, în special când este vorba de delicata problemă a cercetării în stare de arest preventiv: celebra arestare de 29 de zile.

33 afișări
Imaginea articolului Clubul arestaţilor preventiv aruncă în aer Justiţia română: cât au stat după gratii şi în ce fază li se află dosarul

Clubul arestaţilor preventiv aruncă în aer Justiţia română: cât au stat după gratii şi în ce fază li se află dosarul

În unele cazuri, arestarea de 29 de zile înseamnă câteva zile, în altele înseamnă luni de zile iar, adesea, se reduce la reţinerea de 24 de ore. O analiză Gândul a unora dintre cele mai mediatizate cazuri confirmă încă o dată această realitate.

Singurul punct comun al acestor cazuri îl reprezintă faptul că în niciunul nu s-a pronunţat de către judecători nicio soluţie, fie ea şi nedefinitivă. După cum se poate constata, este vorba chiar de dosare foarte vechi, unele chiar de cinci ani.

Durata lungă a proceselor şi imprevizibilitatea sentinţelor (practică judiciară neunitară) sunt două dintre criticile care apar de ani de zile în rapoartele de ţară ale Comisiei Europene.

Citeşte mai multe despre cazurile analizate de Gândul pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici