Cluj: 380 de case din patru localităţi sunt încă izolate

Un număr de 380 de case din patru sate clujene sunt izolate, după ce podul a fost distrus de viitura care a afectat în noaptea de luni spre marţi judeţul Cluj, inundând sute de case şi omorând animale domestice.

28 afișări
Imaginea articolului Cluj: 380 de case din patru localităţi sunt încă izolate

Cluj: 380 de case din patru localităţi sunt încă izolate

Potrivit datelor centralizate până la ora 13.00, în comuna Chiuieşti au fost inundate 87 de case, peste 450 de păsări şi un porc au murit sau au dispărut, iar 73 de fântâni nu mai au apă potabilă.

În satul Mogoaja, două case au fost afectate de inundaţii, 98 de păsări sunt dispărute sau moarte, iar 16 fântâni sunt afectate.

Din cauza podului distrus de viituri, sunt izolate 380 de case în satele Strâmbu, Valea lui Opriş, Căşiel şi Huta.

Locuitorii din zona afectată au primit, din Rezerva de Stat, 2.000 de litri de apă minerală, 1.000 de conserve, 1.000 pateuri, 90 kilograme de zahăr şi 90 de litri de ulei.

Tot aici, angajaţii RADJ şi ai Societăţii de Gospodarirea Apelor acţionează pentru decolmatarea văilor şi restabilirea accesului pe drumurile judeţene 182 F şi 182 E şi pe drumul comunal 3, iar podul provizoriu dinspre Chiuieşti spre satele Strâmbu, Căşiel, Huta va fi pus în funcţiune în cursul zilei.

Prefectul de Cluj a dispus Direcţiei Sanitar-Veterinare colectarea cadavrelor de animale şi păsări şi predarea acestora către Protan Dej, în vederea incinerării. De asemenea, s-a dispus verificarea stării de sănătate a animalelor rămase în gospodăriile oamenilor.

În comuna Căşeiu, 23 de case au fost afectate de viitură în satul Coplean, 828 de păsări - moarte sau dispărute, 84 de fântâni afectate, 9 hidrofoare, o centrală termică, şase autoturisme luate de viitură.

În Căşei, se înregistreză 96 de case afectate de ape, trei distruse în totalitate, în care locuiau 11 persoane, aproape 700 de animale şi păsări moarte, 10 stupi, două autoturisme, trei scutere, 10 centrale termice, 10 hidrofoare şi 50 de fântâni afectate.

În satul Rugăşeşti au fost afectate de ape patru case şi trei anexe gospodăreşti, 20 de fântâni, însă în această zonă nu există case izolate. Locuitorii din comună au primit 3.000 litri de apă minerală, 300 de pâini, 2.000 de conserve, 210 kilograme de zahăr, respectiv 210 litri ulei, 40 de saltele şi 50 de pături.

Lucrătorii MIRA vor efectua operaţiuni de intervenţie la casele sinistrate până marţi seară, la ora 20.00, urmând să continue miercuri dimineaţă, de la ora 08.00.

Valoarea ajutoarelor de la Rezervele de Stat, alimente şi apă destinate persoanelor afectate de inundaţii este de 30.000 lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici