Cluj: 74 de noi paturi pentru bolnavii de Covid, disponibile de luni la Spitalul Judeţean

  • Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca anunţă că va intra din nou în lupta cu Covid-19
  • De luni vor fi puse la dispoziţia bolnavilor încă 74 de paturi.
248 afișări
Imaginea articolului Cluj: 74 de noi paturi pentru bolnavii de Covid, disponibile de luni la Spitalul Judeţean

Cluj: 74 de noi paturi pentru bolnavii de Covid, disponibile de luni la Spitalul Judeţean

Potrivit unui comunicat al spitalului, din 3 noiembrie, o parte din clădirea Medicală I a început să fie operaţionalizată şi pregătită pentru preluarea pacienţilor cu patologie respiratorie acută, înalt suspecţi COVID-19. Conducerea unităţii medicale estimează că aceasta va funcţiona la capacitate optimă începând de luni, 9 noiembrie.

În total, 68 paturi cu posibilitate de asistenţă medicală şi oxigenoterapie şi 6 paturi de terapie intensivă, corespunzătoare Secţiilor Clinice Medicină Internă I şi Cardiologie I, vor fi alocate tratamentului pacienţilor cu suspiciune înaltă de COVID-19.

Conducerea spitalului precizează că secţiile Cardiologie Intervenţională II şi Gastroenterologie îşi vor desfăşura activitatea în mod normal, Secţia Clinică Cardiologie I îşi va restrânge activitatea la 19 paturi şi se va reloca la parterul clădirii Oftalmologie, iar - serviciile de ambulatoriu Cardiologie şi Gastroenterologie se vor desfăşura în mod normal.

„În acelaşi timp, în clădirea Palat Nou (str. Clinicilor, nr. 4-6) s-au mai operaţionalizat 4 paturi de terapie intensivă în cadrul Compartimentului de Terapie Intensivă, pentru pacienţii înalt suspecţi, care necesită terapie de urgenţă, sau preluarea pacienţilor pentru comorbidităţi după rezolvarea patologiei COVID-19”, se arată în comunicat.

În perioada aprilie-iunie 2020, clădirea Medicală I a fost transformată în secţie suport COVID-19, oferind asistenţă medicală pentru peste 100 de pacienţi pozitivi.

Reprezentanţii spitalului anunţă că în funcţie de evoluţia pandemiei şi asocierea patologiilor acute non-COVID cu infecţia respiratorie COVID-19, alocarea paturilor va fi flexibilă, inclusiv prin creşterea numărului de paturi de terapie intermediară sau terapie intensivă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
paturi,
covid,
spital

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici