CLUJ | A fost înfiinţată PRIMA asociaţie de street food din România. Ce îşi propun să facă fondatorii Street Food Revolution

Prima asociaţie de street food din România s-a înfiinţat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, în cadrul Street Food Festival. Asociaţia va dezvolta cultura gastronomică “de stradă”, astfel încât bucătarii din domeniu să poată oferi produse de calitate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1142 afișări
Imaginea articolului CLUJ | A fost înfiinţată PRIMA asociaţie de street food din România. Ce îşi propun să facă fondatorii Street Food Revolution

CLUJ | A fost înfiinţată PRIMA asociaţie de street food din România. Ce îşi propun să facă fondatorii Street Food Revolution

Preşedintele Asociaţiei Street Food Revolution, Călin Câmpean, care este şi manager commercial a Street Food Festival, a declarat, sâmbătă, că bucătarii vor primi suport şi şansa de a se concentra pe produs şi nu pe tot ceea ce înseamnă dificultăţi administrative, lipsa furnizorilor şi a locaţiilor de desfăşurare a activităţii.

“Am înfiinţat la Cluj-Napoca Asociaţia Street Food Revolution, prima de acest fel din România, prin intermediul căreia vom forma cadrul legal care să permită dezvoltarea unei culturi gastronomice <de stradă>, veritabilă, durabilă şi sustenabilă. De la primele noastre interacţiuni cu bucătari de street food am descoperit dorinţa acestora de a se dezvolta, de a-şi pune în evidenţă creativitatea şi, cel mai important, de a oferi publicului cât mai multe experienţe inedite. Ne-am dorit foarte mult să implementăm un cadru legal în care aceşti oameni să poată creşte şi să ofere produse de calitate. Prin intermediul asociaţiei încercăm să le oferim suport şi şansa de a se concentra pe produs şi nu pe tot ceea ce înseamnă dificultăţi administrative, lipsa furnizorilor şi a locaţiilor de desfăşurare a activităţii, comunicare cu autorităţile locale sau legislaţie neclară”, a spus Câmpean.

Managerul Street Food Festival, Constantin Covaliu, a declarat, la rândul său, că noua asociaţie îşi doreşte să aducă la un loc cei mai buni actori din zona de street food din România şi să dezvolte o reţea cât mai bună, care să ridice calitatea în industria de food şi mâncare stradală.

”Împreună putem fi o forţă mai mare şi putem schimba lucruri care nu sunt în regulă în momentul de faţă, în special din punct de vedere al legislaţiei. Vom alege un board al asociaţiei format din proprietari de food-truck-uri, iar cu taxele achitate vom angaja un avocat şi vom începe demersuri şi pentru un parteneriat cu un consultant pentru a accesa fonduri europene. Împreună vom identifica problemele din acest domeniu şi vom căuta oameni care să ne ofere soluţii”, a afirmat Covaliu.

La lansarea Asociaţiei Street Food Summit din România au fost prezenţi chefi din ţară şi străinătate, printre care chef Foa, dar şi chef Chris Barber, mentor al unor chefi de top, consultant în industria ospitalităţii, fost bucătar al prinţului Charles timp de 11 ani.

Barber s-a declarat plăcut surprins de conceptul de street food din România şi de evoluţia rapidă înregistrată. ”Comparativ cu ce se întâmplă la Londra, diferenţa la nivel de evoluţie este de circa doi ani între România şi capitala Marii Britanii”, a spus acesta.

La Cluj-Napoca se desfăşoară, în perioada 6 – 9 iulie, o etapă din cadrul celui mai mare Street Food Festival din România, turneu culinar care se desfăşoară în mai multe oraşe, printre care Oradea, Iaşi, Sibiu şi Arad, Braşov, Bacău, Alba Iulia şi Timişoara. La eveniment participă peste 60 de vendori specializaţi în mâncarea stradală.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici