Cluj: Cea mai mică medie de intrare la liceu - 2,86, la o unitate cu profil tehnologic din Huedin

Cea mai mică medie cu care s-a intrat la un liceu în judeţul Cluj a fost 2,86 şi a fost înregistrată la Liceul Tehnologic "Vlădeasa" din oraşul Huedin, după prima etapă a repartizării computerizate.

374 afișări
Imaginea articolului Cluj: Cea mai mică medie de intrare la liceu - 2,86, la o unitate cu profil tehnologic din Huedin

Cluj: Cea mai mică medie de intrare la liceu - 2,86, la o unitate cu profil tehnologic din Huedin (Imagine: Andrei Spirache/Mediafax Foto)

Potrivit site-ului Ministerului Educaţiei Naţionale, la Liceul Tehnologic "Vlădeasa" Huedin au fost admişi cu media 2,86, cea mai mică din judeţ, doi elevi care proveneau de la Liceul Teoretic "Josica Miklos" din Turda, respectiv Liceul Tehnologic "Vlădeasa" din Huedin. Aceştia au fost repartizaţi la specializările "Ştiinţe ale naturii" şi "Turism şi alimentaţie", ambele în limba maghiară.

Unul dintre cei doi elevi din judeţul Cluj repartizat la Liceul Tehnologic "Vlădeasa" Huedin a obţinut la evaluarea naţională nota 1 la română şi matematică, respectiv 2.90 la Maghiară, iar celălalt a fost notat cu 1,20 la română, 1 la matematică şi 2,30 la Maghiară.

La polul opus, în judeţul Cluj s-au înregistrat şase medii de 10 la admitere la liceu, fiind vorba despre elevi admişi la specializarea Matematică-Informatică: trei la Colegiul Naţional "Emil Racoviţă" Cluj-Napoca, doi la Liceul Teoretic "Avram Iancu" Cluj-Napoca şi unul la Colegiul Naţional "Andrei Mureşanu" Dej.

Colegiul Naţional "Emil Racoviţă" Cluj-Napoca este al treilea din ţară în ierarhia alcătuită după media ultimului admis în prima etapă a repartizării în liceu, care a fost 9,52, iar Liceul Teoretic "Avram Iancu" din Cluj-Napoca s-a clasat pe locul al nouălea, ultima medie de intrare fiind 9,25.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici