Cluj: Grenadă din al doilea război mondial, găsită de un copil în curtea unui liceu din Turda

O grenadă din al doilea război mondial a fost găsită, vineri după-amiază, în curtea unui liceu din Turda, judeţul Cluj, de către un copil care se juca pe terenul de sport al şcolii, proiectilul fiind ridicat ulterior de pirotehnişti.

150 afișări
Imaginea articolului Cluj: Grenadă din al doilea război mondial, găsită de un copil în curtea unui liceu din Turda

Cluj: Grenadă din al doilea război mondial, găsită de un copil în curtea unui liceu din Turda (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Cluj, Carmen Jucan, un copil care se juca în curtea unui liceu din Turda a găsit un proiectil sub tribunele unui teren de sport.

"Poliţia a fost sesizată cu privire la faptul că în curtea unei unităţi de învăţământ din Turda, de pe strada Tineretului, a fost găsit un proiectil. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului şi au împrejmuit zona până la sosirea echipei de specialişti, care a ridicat proiectilul", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Carmen Jucan.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj, Andrei Biriş, a explicat că este vorba de o grenadă, iar găsirea unor astfel de proiectile din al doilea război mondial este frecventă, mai ales primăvara.

"În astfel de cazuri, când se găsesc proiectile din al doilea război mondial, colegii pirotehnişti se deplasează la faţa locului, izolează zona, verifică cât de periculoasă este respectiva muniţie, o ridică în condiţii de siguranţă şi o transportă în locuri special amenajate, urmând ca, ulterior, aceste proiectile să fie detonate", a declarat Andrei Biriş.

Potrivit reprezentanţilor ISU, grenada găsită la Turda era de tip defensiv.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici