Cluj: Hârtii folosite la legarea banilor, găsite în apropierea băncii care a fost jefuită

O patrulă de jandarmi a găsit, sâmbătă, în apropierea sucursalei Băncii Transilvania din cartierul Mănăştur din Cluj-Napoca, unde cu o zi în urmă a avut loc un jaf armat, mai mutle hârtii folosite la legarea banilor, precum şi chitanţe de bancomat.

43 afișări
Imaginea articolului Cluj: Hârtii folosite la legarea banilor, găsite în apropierea băncii care a fost jefuită

Cluj: Audieri pe parcursul întregii nopţi în cazul jafului armat de la bancă

Poliţiştii, împreună cu echipe de jandarmi, au reînceput, sâmbătă dimineaţă, verificările în apropierea băncii care a fost jefuită, vineri, de două persoane.

Purtătorul de cuvânt al Brigăzii Mobile de Jandarmi Cluj-Napoca, Ilie Milici, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, că o patrulă de jandarmi a găsit în apropierea băncii mai multe hârtii folosite la legarea banilor.

"Jandarmii au găsit actele lângă un tomberon de pe o stradă din spatele băncii. Este vorba de bandă de legat banii şi câteva chitanţe de bancomat", a spus Milici.

Preşedintele executiv al Băncii Transilvania, Leontin Toderici, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, că înregistrările de pe camerele de supraveghere, atât de pe cele din interior, cât şi de pe cea exterioară, au fost luate de Poliţie.

"Din ce am văzut eu pe aceste imagini, unul dintre atacatori avea un pistol, este posibil ca şi cel de-al doilea să fi fost armat, însă acest lucru nu se vede foarte clar pe imagini. De asemenea, pe imagini se vede că după ce au intrat în bancă cei doi l-au electrocutat pe paznic, l-au culcat la pământ, unul dintre ei a rămas lângă acesta, iar celălalt s-a îndreptat spre casierie, unde le-a ameninţat pe angajate cu un pistol", a spus Toderici.

Conform cursei citate, atacul a durat între un minut şi şase secunde şi un minut şi douăzeci de secunde, au fost alertate toate butoanele, iar firma de pază şi Poliţia au ajuns în câteva minute la sediul băncii.

Toderici a adăugat că banca este deschisă sâmbătă şi că toate operaţiunile se desfăşoară normal, susţinând, de asemenea, că la bancă a fost întărită paza, astfel că în loc de un agent de pază vor fi doi.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Cluj, Raluca Seucan, a declarat, la rândul său, corespondentului MEDIAFAX, că poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale a IGPR vor ajuta poliţiştii clujeni în desfăşurarea anchetei.

Totodată, o echipă formată din specialişti ai Serviciului pentru Protecţia Patrimoniului va veni la Cluj-Napoca pentru a sprijini poliţiştii în anchetă.

Audieri pe parcursul întregii nopţi în cazul jafului armat de la bancă

De asemenea, mai multe persoane au fost audiate de anchetatori, pe parcursul întregii nopţi de vineri spre sâmbătă, în cazul jafului armat care a avut loc la sucursala din cartierul clujean Mănăştur a Băncii Transilvania, însă nimeni nu a fost reţinut.

Potrivit comandantului Poliţiei municipiului Cluj-Napoca, comisar-şef Ioan Rus Herdea, audierile au durat toată noaptea, find interogaţi atât angajaţi şi clienţi ai băncii aflaţi în sucursala din Mănăştur în momentul jafului armat, cât şi persoane care au antecedente penale sau sunt cunoscute ca având preocupări suspecte.

Conform sursei citate, niciuna dintre persoanele audiate nu a fost reţinută.

Comisarul-rus Ioan Rus Herdea a mai declarat, sâmbătă dimineaţă, corespondentului MEDIAFAX, că filtrele de Poliţie instituite în municipiu pentru prinderea autorilor jafului armat sunt în continuare în funcţiune.

Două persoane înarmate care purtau cagule au intrat, vineri după-amiază, într-o filială a Băncii Transilvania din cartierul Mănăştur din Cluj-Napoca, i-au lovit pe paznic şi pe o casieră şi au furat banii din casierie.

Reprezentanţii Băncii Transilvania au anunţat, vineri seară, că prejudiciul cauzat în urma jafului de la filiala din cartierul clujean Mănăştur se ridică la 246.000 de lei, adică mai puţin de 60.000 de euro, suma fiind asigurată.

Directorul executiv al Băncii Transilvania, Leontin Toderici, a declarat că în momentul atacului în bancă erau 12 angajaţi, agentul de pază şi o femeie de serviciu şi peste zece clienţi.

Citeşte şi:

Cluj: Jaf armat la o filială a Băncii Transilvania

Cluj: Sucursala unei bănci a fost spartă

Braşov: Doi morţi şi un rănit, în urma unui atac armat la o casă de schimb

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici