Cluj-Napoca: O casă de schimb valutar a fost spartă (Video)

O casă de schimb valutar din centrul municipiului Cluj-Napoca a fost spartă, în noaptea de marţi spre miercuri. Potrivit unor surse din Poliţie, în momentul spargerii, în unitate nu se afla niciun angajat.

170 afișări
Imaginea articolului Cluj-Napoca: O casă de schimb valutar a fost spartă (Video)

Cluj-Napoca: O casă de schimb valutar a fost spartă (Imagine: Mediafax Foto)

Casa de schimb valutar se află pe strada 6 Martie.

Conform surselor citate, miercuri dimineaţă, la ora 8.22, o femeie a sunat la numărul de urgenţă 112 şi a anunţat că sistemul de închidere de la casa de schimb valutar este rupt, iar Poliţia a trimis mai multe echipe la faţa locului.

Patronul casei de schimb valutar, Iosif Botar, a declarat că în incinta unităţii există o cameră de supraveghere, iar casa de schimb este conectată, de asemenea, la un sistem de alarmă, care însă nu s-a declanşat pentru că, probabil, autorii spargerii au tăiat firele.

"Nu ştim cât s-a furat, dar marţi seară în casa de schimb valutar era suma de 160.000 de lei", a spus Botar.

Video Stirileprotv.ro

Anchetă a Serviciului de Investigare a Fraudelor la casa de schimb spartă la Cluj

Reprezentanţii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Cluj au început o anchetă, împreună cu cei ai Gărzii Financiare, la casa de schimba valutar din Cluj care a fost spartă în noaptea de marţi spre miercuri, afirmă surse din Poliţie.

Conform surselor citate, ancheta vizează operaţiunile financiare efectuate de casa de schimb valutar în ultima perioadă.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Raluca Seucan, a declarat că echipa de criminalişti a finalizat cercetările la faţa locului, prelevând toate probele găsite.

De asemenea, un calculator pe care se stocau imaginile de pe camerele de supraveghere a fost dus la Poliţie pentru a se vedea dacă există sau nu înregistări din timpul atacului.

Conform unor surse din Poliţie, din casa de schimb valutar ar fi fost furaţi toţi banii, însă nu s-a stabilit dacă este vorba despre suma de 160.000 de lei.

Casa de schimb valutar nu avea agent de pază.

Poliţiştii spun că după modul de lucru cei care au spart casa de schimb valutar par a fi profesionişti.

"Au întrerupt prima dată legătura cu firma de pază, ulterior folosind o scară din gangul de lângă casa de schimb valutar, au tăiat şi legătura de la camerele de supraveghere, care se aflau în interior, şi au dispărut cu banii", au spus sursele citate.

Potrivit acestora, marţi seară, la ora 18.00, la dispeceratul fimei care asigură paza la casa de schimb valutar s-a văzut că această casă a fost închisă.

La jumătatea lunii februarie, două persoane înarmate care purtau cagule au intrat într-o filială a Băncii Transilvania din cartierul Mănăştur din Cluj-Napoca, i-au lovit pe paznic şi pe o casieră şi au furat banii din casierie - 246.000 de lei. Până în prezent, autorii jafului nu au fost prinşi.

Citeşte şi:

Cluj: Jaf armat la o filială a Băncii Transilvania

Braşov: Doi morţi şi un rănit, în urma unui atac armat la o casă de schimb

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici