Cluj: Operaţie reuşită de extirpare a unei tumori de 20 de kilograme

Operaţia de extirpare a tumorii abdominale de 20 de kilograme unei femei din Constanţa, în vârstă de 38 de ani, efectuată la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca, a reuşit, operaţia durând trei ore şi jumătate.

451 afișări
Imaginea articolului Cluj: Operaţie reuşită de extirpare a unei tumori de 20 de kilograme

Cluj: Operaţia de extirpare a tumorii de 20 de kilograme unei femei din Constanţa a reuşit (imagine: Elvira Gheorghita/Mediafax Foto)

Şeful Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, Mihai Lucan, a declarat, vineri seară, corespondentului MEDIAFAX că operaţia a fost făcută de cinci medici.

"Operaţia s-a încheiat cu succes. După trei ore şi jumătate, tumora a fost extirpată", a spus Lucan.

Potrivit acestuia, tânăra se află în secţia de reanimare.

Carmen Ghiorghie, o constănţeancă de 38 de ani, care avea o tumoră abdominală de 20 de kilograme, a fost operată, vineri, la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca.

Şeful Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, Mihai Lucan, declara, vineri, într-o conferinţă de presă, că femeia a crezut iniţial că se îngraşă, apoi că este însărcinată, după care medicii specialişti au descoperit că în abdomenul tinerei s-a dezvoltat o tumoră gigant.

"Este vorba despre o pacientă tânără, cu o boală care a depăşit limitele logicii. A făcut mai multe teste de sarcină. Până la urmă s-a dus la ecograf şi i s-a spus că are o tumoră de 20 de kilograme", spunea Lucan.

Acesta adăuga că este vorba despre o tumoră mixtă, care conţine atât lichid, cât şi părţi solide.

Carmen Ghiorghie, care este contabil, are 38 de ani, este din Constanţa şi are doi copii.

"Nu aş putea să spun cu certitudine când a apărut. Am avut tot timpul probleme cu greutatea, pur şi simplu am crezut că mă îngraş. Nu aveam niciun disconfort, nu m-a durut nimic", declara, înainte de operaţie, Carmen Ghiorghie.

Operaţia a fost realizată laparoscopic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici