Cluj: Reţea ilegală de comercializare a animalelor, destructurată. 200 de kilograme de carne vor fi distruse

Inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Cluj au destructurat, în noaptea de joi spre vineri, o reţea ilegală de sacrificare şi comercializare a animalelor, iar o cantitate de peste 200 de kilograme de carne urmează să fie distrusă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1402 afișări
Imaginea articolului Cluj: Reţea ilegală de comercializare a animalelor, destructurată. 200 de kilograme de carne vor fi distruse

Cluj: Reţea ilegală de comercializare a animalelor, destructurată. 200 de kilograme de carne vor fi distruse (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

Directorul DSVSA Cluj, Ioan Oleleu, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX că introducerea în consum public, fără expertiză sanitar veterinară şi fără un control sanitar veterinar al cărnii, poate pune în pericol sănătatea publică.

”DSVSA Cluj a destructurat în urma unei acţiuni care a avut loc în noaptea de joi spre vineri o reţea ilegală de sacrificare şi comercializare a animalelor. Este vorba de o situaţie în care s-au sacrificat ilegal două ovine şi o bovină adultă, iar carnea de bovină urma să fie folosită în consum public. Sacrificarea, tranşarea, manipularea şi alte operaţiuni au avut loc în condiţii neigienice. Grav este că introducerea în consum public, fără expertiză sanitar veterinară şi fără un control sanitar veterinar al cărnii, poate pune în pericol sănătatea publică. Suntem în curs de analizare a situaţiei şi urmează să stabilim sancţiunile care se impun în acest caz, în funcţie de gravitatea faptei”, a spus Oleleu.

Potrivit acestuia, animalele erau sacrificate într-o gospodărie a unui cetăţean din satul Sânicoara de unde au fost, ulterior, transportate în Cluj-Napoca, unde a avut loc operaţiunea de tranşare, dezosare iar, ulterior, carnea urma să fie livrată unei unităţi unde era programată o masă extinsă, organizată pentru 200 de persoane.

”Peste 200 de kg de carne descoperită în urma acţiunii a fost reţinută şi va fi distrusă. Persoanele implicate în acest caz au fost audiate de Poliţie şi de DSVSA. Noi urmărim această reţea de circa trei luni”, a mai spus şeful DSVSA Cluj.

Acţiunea inspectorilor DSVSA Cluj s-a desfăşurat în colaborare cu IPJ Cluj.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici