Cluj: Sute de persoane, între care copii şi preoţi, la "Marşul pentru Viaţă", împotriva avorturilor

Câteva sute de persoane, între care s-au numărat copii, dar şi preoţi ortodocşi şi catolici, au participat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, la "Marşul pentru Viaţă", împotriva avorturilor, manifestarea având ca scop "promovarea valorii şi a unicităţii vieţi".

322 afișări
Imaginea articolului Cluj: Sute de persoane, între care copii şi preoţi, la "Marşul pentru Viaţă", împotriva avorturilor

Cluj: Sute de persoane, între care copii şi preoţi, la "Marşul pentru Viaţă", împotriva avorturilor (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

Participanţii la marş s-au adunat, sâmbătă, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca având bannere cu mesaje precum "Un copil, o bucurie", "Viaţa are valoare", "Viaţa începe în momentul conceperii", "Preţuieşte viaţa".

Roxana Stanciu, unul dintre organizatorii manifestării, a declarat că evenimentul are ca scop "promovarea valorii şi a unicităţii vieţii".

"Marşul este unul îndreptat împotriva avortului. De aceea, pe lângă marşul propriu-zis, vor avea loc şi o serie de mărturii ale unor medici, profesori, persoane care au avut de-a face cu ideea de avort", a spus Stanciu.

Prezent la manifestare, Mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ, a declarat că viaţa este importantă, pentru că este darul lui Dumnezeu.

"E importantă viaţa în sine, pentru că e darul lui Dumnezeu. Toată lumea ar trebui să înţeleagă lucrul acesta. Dumnezeu dă viaţa, Dumnezeu o ia. Şi noi, creştinii, trebuie să fim slujitorii vieţii, să avem grijă de viaţă. Este cel mai mare dar pe care ni-l dă Dumnezeu. Nu putem fi slujitorii morţii sau ai uciderii", a spus înaltul prelat ortodox.

Printre cei prezenţi în Piaţa Unirii s-au mai numărat episcopul vicar Vasile Someşanul şi episcopul Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu, care au participat şi la marşul desfăşurat pe traseul Bulevardul Eroilor - Piaţa Avram Iancu - Calea Dorobanţilor - Bulevardul 21 Decembrie 1989 - Piaţa Avram Iancu - Piaţa Unirii.

"Marşul pentru Viaţă" a durat peste o oră şi jumătate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici