Video Cluj: Turişti evacuaţi şi case izolate după surparea unui drum

Zece turişti care aveau instalate corturi pe malul pârului Ciucaş, în comuna clujeană Mihai Viteazu, au fost evacuaţi, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în urma ploilor torenţiale, iar din cauza unei viituri puternice un drum judeţean s-a surpat, aproximativ o sută de case rămânând izolate.

3 afișări

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj, colonel Liviu Cadar, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că turiştii campaţi pe malul pârului Ciucaş au fost duşi într-o zonă sigură de către angajaţii Inspectoratului.

De asemenea, în urma ploilor au fost afectate 11 gospodării din municipiile Dej şi Cluj-Napoca, precum şi din comuna Floreşti, dar şi mai multe străzi din Cluj-Napoca.

Totodată, a fost afectat şi DN 1 E60, în localitatea Mărtineşti, unde s-au scurs aluviuni de pe versanţi. Sâmbătă noaptea, pe acest tronson s-a circulat, timp de câteva ore, pe o singură bandă, până când şoseaua a fost curăţată.

Subprefectul de Cluj Călin Platon a declarat că o situaţie mai gravă a fost în satul Vălişoara, comuna Săvădisla, unde un drum judeţean s-a surpat în urma unei viiturii, pe o lungime de cinci metri, iar circa o sută de case au rămas izolate pentru câteva ore.

"S-a intervenit cu utilaje de către cei de la compania americană Bechtel, care au creat un drum ocolitor, iar situaţia s-a remediat. Se lucrează acum pentru refacerea porţiunii surpate", a afirmat Platon. El a mai spus că îl va mustra, luni, pe primarul comunei Săvădisla, care, deşi ştia despre surparea acestui drum, nu a anunţat nici ISU şi nici Prefectura Cluj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici