Cluj: Un pilot, absolvent de Conservator în SUA, va susţine un recital de vioară în cadrul unui concert caritabil pentru copii

Un pilot al unei companii aeriene, absolvent de Conservator în SUA, va susţine, în 1 iunie, la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, un recital de vioară în cadrul unui concert caritabil organizat pentru strângerea de fonduri necesare unei asociaţii care şcolarizează copii cu handicap mintal sever.

220 afișări
Imaginea articolului Cluj: Un pilot, absolvent de Conservator în SUA, va susţine un recital de vioară în cadrul unui concert caritabil pentru copii

Cluj: Un pilot, absolvent de Conservator în SUA, va susţine un recital de vioară în cadrul unui concert caritabil pentru copii (Imagine: Ana Poenariu/ Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de presă transmis luni de organizatorii concertului caritabil "Călătorie în lumea dragostei", evenimentul va avea loc, în 1 iunie, la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, pentru strângerea de fonduri necesare continuării activităţii asociaţiei "Hans Spalinger".

Concertul de vioară şi pian va include melodii ale unor compozitori clasici celebri, având ca temă iubirea, manifestarea fiind organizată în beneficiul copiilor care învaţă în centrul "Hans Spalinger" din Cluj-Napoca.

"În cadrul manifestării vor susţine recitaluri violonistul Cristian Mandu şi pianista Ioana Mândrescu. Mandu, absolvent de Conservator în SUA, este acum pilot de avion în cadrul unei companii aeriene din România. Având o bogată experienţă concertistică, îşi continuă pasiunea pentru vioară atât ca solist, cât mai ales în cadrul recitalurilor de muzică de cameră. Ioana Mândrescu este absolventă a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti şi a Ecole Normale de Musique «Alfred Cortot», Franţa. Ea a avut recitaluri în România, Italia, Franţa sau Germania", se arată în documentul citat.

Programul concertului include lucrări ale compozitorilor Ludwig van Beethoven, Piotr Ilici Ceaikovski şi Fritz Kreisler, dar şi piese de pe coloana sonoră a unor filme precum "Lista lui Schindler" şi "Parfum de femeie".

Cristian Mandu are 34 de ani, s-a născut în Bucureşti, dar trăieşte de doi ani în Cluj-Napoca, fiind căsătorit şi având un copil. El a început Conservatorul la Bucureşti şi şi-a finalizat studiile muzicale la un Conservator în Florida. În paralel, a absolvit şcoli de pilotaj şi este de şase ani pilot de avion pe linii aeriene comerciale.

"Sunt şi pilot profesionist şi violonist profesionist", a declarat Mandu, luni, corespondentului MEDIAFAX.

Asociaţia "Hans Spalinger" şcolarizează copii cu handicap mintal sever prin "alternativa educaţională de pedagogie curativă", în parteneriat cu Consiliul Judeţean Cluj şi Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă, oferind planuri personalizate de intervenţie, şcolarizare şi exerciţii de recuperare fizică pentru 20 de copii cu handicap mintal sever şi/sau asociat.

Asociaţia a fost înfiinţată în anul 2004.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici