Clujul îşi alege noul primar (Video)

Toate cele 163 de secţii de votare din municipiul Cluj-Napoca pentru alegerea primarului au fost deschise, duminică, la ora 7.00, fără probleme, iar unul dintre candidaţi şi-a exprimat deja opţiunea electorală la ora deschiderii urnelor.

20 afișări
Imaginea articolului Clujul îşi alege noul primar (Video)

Clujul îşi alege noul primar (Imagine: Mediafax Foto)

Preşedintele Biroului Electoral Municipal (BEM) Cluj-Napoca, Emil Beleanu, a declarat că prezenţa la vot a fost, la ora 21.00, de 29,94 la sută, faţă de 41,39 la sută, cât era în iunie 2008.

Raportarea prezenţei la vot s-a făcut pe un eşantion de 24 de secţii de votare din municipiu.

Toate cele 163 de secţii de votare din municipiul Cluj-Napoca s-au închis la ora 21.00.

Potrivit preşedintelui BEM Cluj-Napoca, Emil Beleanu, nicio secţie nu a cerut prelungirea procesului de vot.

În cazul în care va avea loc al doilea tur de scrutin, acesta se va desfăşura în 22 februarie, la o săptămână după primul tur.

Duminică au loc alegeri parţiale pentru autorităţile publice locale în alte cinci judeţe ale ţării

Astfel, se desfăşoară alegeri în oraşul Făget, din judeţul Timiş, municipiul Orăştie şi comuna Şoimuş, din judeţul Hunedoara, comuna Cărpinet, din judeţul Bihor, comunele Coloneşti şi Găneasa, din judeţul Olt, comunele Horea şi Roşia de Secaş, din judeţul Alba.

Aproximativ o mie de angajaţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) asigură paza secţiilor de votare, a birourilor electorale de circumscripţie şi a transportului buletinelor de vot.

Potrivit Ministerului Administraţiei şi Internelor, aproximativ 500 de poliţişti, 450 de jandarmi şi 50 de pompieri vor asigura buna desfăşurare a alegerilor.

Din cele 212 secţii de votare organizate pentru alegerile de duminică, Poliţia Română asigură paza şi măsurile de ordine la 113, cu 463 de poliţişti, celelalte find asigurate cu efective de jandarmi.

Pe durata alegerilor, pentru asigurarea pazei locurilor unde sunt organizate secţii de votare vor fi angrenaţi 135 de poliţişti, care vor colabora cu jandarmi şi poliţişti comunitari.

Pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice vor acţiona 193 de poliţişti, care vor colabora cu jandarmi şi poliţişti comunitari.

Conducerea Poliţiei Române a stabilit şi un efectiv de "rezervă" de 135 poliţişti, care vor fi în permanenţă pregătiţi pentru a acţiona, dacă va fi nevoie.

Video Stirileprotv.ro

Citeşte şi:

Nouă candidaţi s-au înscris în cursa pentru Primăria Cluj-Napoca

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici