Video CMB a retras dreptul de a profesa pentru doi medici implicaţi în cazul Sebastian

Colegiul Medicilor Bucureşti (CMB) a decis, marţi, în cazul Sebastian, retragerea dreptului de a profesa pe o perioadă de şase luni pentru şeful gărzii, medicul Cristian Rădoi şi pentru un an în cazul medicului Mirela Moarcăş, cea care a preluat gravida în ultimele luni de sarcină.

73 afișări

Preşedintele Comisiei de Disciplină a CMB, profesorul Ioan Lascăr, a declarat că cei doi medici de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti pot contesta decizia în 15 zile, la Colegiul Medicilor din România.

Profesorul Lascăr a precizat că medicului Mirela Moarcăş i-a fost retras dreptul de a profesa pentru un an pentru că s-a angajat să asiste la naştere şi nu a făcut-o. "Ea trebuia să fie în spital pe durata travaliului, pentru a supraveghea pacienta", a mai spus Lascăr.

Totodată, în decizia luată în cazul medicului Mirela Moarcăş, membrii Comisiei de Disciplină a CMB au luat în considerare şi faptul că ea nu a comunicat cu echipa de gardă şi nu l-a anunţat pe şeful gărzii despre starea gravidei.

Profesorul Lascăr a mai precizat că în foaia de observaţie nu figurează cine a recomandat anestezia epidurală în cazul gravidei şi nici cine a efectuat-o. De asemenea, nu există acordul prezumat al gravidei în legătură cu anestezia epidurală, întrucât ea pe durata acesteia trebuia să fie supravegheată continuu, a adăugat profesorul Lascăr.

Medicul Cristian Rădoi este la a doua sancţiune pe care o primeşte de la Colegiul Medicilor Bucureşti.

Preşedintele Comisiei de Disciplină a CMB a subliniat că până acum CMB nu dădea verdictul pe loc, însă în acest caz decizia a fost luată imediat.

Decizia în cazul Sebastian a fost mai întâi prezentată medicilor şi apoi jurnaliştilor. Membrii CMB i-au căutat şi pe părinţii lui Sebastian pentru a le aduce la cunoştinţă decizia, însă aceştia plecaseră.

Medicii sancţionaţi nu au vrut că comenteze în niciun fel decizia CMB.

Înainte de luarea deciziei, Comisia de Disciplină a CMB i-a audiat pe cei trei medici de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti implicaţi în cazul Sebastian, respectiv Alexandru Badiu - cel care a urmărit gravida pe durata sarcinii, Mirela Moarcăş - cea care a preluat gravida pe ultimele săptămâni de sarcină şi medicul Cristian Rădoi - şeful gărzii, precum şi pe părinţii copilului.

Soţii Lungu acuză personalul unităţii sanitare că fiul lor, Sebastian, acum în vârstă de trei luni, nu vede, nu aude şi nu poate fi alimentat decât printr-un furtun, pentru că, în momentul naşterii s-a asfixiat cu cordonul ombilical, înfăşurat în jurul gâtului, lipsa aerului afectând creierul micuţului. Cuplul spune că această tragedie s-a produs pentru că tânăra a rămas nesupravegheată de către medicii şi asistentele care erau de gardă.

Părinţii micuţului Sebastian ar vrea să ajungă cât mai repede la Viena pentru a afla cu exactitate care este diagnosticul exact al copilului lor, după ce, marţi, ministrul Sănătăţii a anunţat că dosarul medical al micuţului va fi trimis spre analiză la o clinică din capitala Austriei.

Eugen Nicolăescu preciza că respectiva clinică este singura care a acceptat să studieze acest caz, celelalte unităţi medicale contactate, din Franţa şi Germania, refuzând orice dialog mai devreme de trei luni pentru că au mai mulţi bolnavi pe listele de aşteptare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici