CMR îl absolvă pe Tănăsescu în cazul Hayssam

Comisia Superioară de Disciplină a Colegiului Medicilor din România a decis, joi, că eliberarea de către Constantin Tănăsescu a adeverinţei medicale în urma căreia Omar Hayssam a fost eliberat, a fost corectă şi licită.

3 afișări
Imaginea articolului CMR îl absolvă pe Tănăsescu în cazul Hayssam

CMR îl absolvă pe Tănăsescu în cazul Hayssam

"Comisia superioară de disciplină, după administrarea tuturor probelor, apreciate ca fiind necesare, constată că eliberarea adeverinţei medicale de către medicul primar al Penitenciarului Rahova era licită, obiectiva starea pacientului în momentul în care a fost consultat. Doctorul Constantin Tănăsescu avea dreptul, conform articolului 67, litera e), din Codul deontologic, să emită certificate, atestate, pe baza propriilor sale constatări şi a examenelor necesare în acest scop", se arată în documentul Comisiei de Disciplină.

De asemenea, Comisia de Disciplină şi-a însuşit concluziile expertizei efectuate în cauză şi, după adminsitrarea tutror probelor, a stabilit că Tănăsescu nu s-a abătut de la buna practică medicală.

"Comisia superioară îşi însuşeşte concluziile expertizei efectuate în acuză, ca element şi argument de formare a convingerii şi, analizând înscrisurile medicale folosite ca probă şi documentele reţinute în soluţionarea cauzei ca măsuri de cercetare a faptei şi după audierea medicului intimat şi administrarea tuturor probelor considerate ca fiind necesare, constată că faptele şi împrejurările nu au constitutit abatere de la buna paractică medicală. Pentru aceste motive, Comisia Superioară admite contestaţia lui Constantin Tănăsescu şi anulează Decizia 663/22 septembrie 2006, pronunţată de Colegiul Medicilor Bucureşti", se precizează în document.

Potrivit medicului Tănăsescu, după incidentul cu Omar Hayssam, a fost amendat de Colegiul Medicilor, cu 100 de lei, el contestând decizia la Comisia Superioară, care a soluţionat cauza.

Tănăsescu a declarat că va folosi atât soluţia procurorilor de necercetare a sa, cât şi hotărârea Comisiei superioare, în procesul deschis la Tribunalul Bucureşti, în care cere daune pentru demiterea sa din funcţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici