CNAIR va organiza recensământul circulaţiei rutiere

CNAIR va organiza un recensământ al circulaţiei rutiere care se va desfăşura pe şoselele din România începând din luna aprilie până în luna noiembrie.

637 afișări
Imaginea articolului CNAIR va organiza  recensământul circulaţiei rutiere

CNAIR va organiza recensământul circulaţiei rutiere

Recensământul va ţine şapte zile în lunile cu trafic mediu, aprilie, mai, octombrie, noiembrie, şi trei zile în lunie iulie şi august când traficul are valori foarte mari.

Recensământul circulaţiei rutiere se efectuează o dată la cinci ani şi constă în înregistrări manuale ale traficului, pe categorii de vehicule.

Activitatea trebuia să se desfăşoare în 2020, dar a fost amânată din cauza pandemiei.

Posturile recensământului circulaţiei rutiere vor fi amplasate pe autostrăzi, drumuri naţionale şi judeţene. Pe autostrăzi şi drumuri nationale durata înregistrarii va fi de 8 ore/zi, în timp ce pe drumurile judeţene durata va fi de 14 ore/zi.

Informaţii astfel adunate vor fi folosite pentru „fundamentarea şi proiectarea investiţiilor rutiere şi a lucrărilor de întreţinere şi reparare a drumurilor, fundamentarea măsurilor de organizare a circulaţiei rutiere şi urmărirea dinamicii de evoluţie a traficului pe reţeaua rutieră, precum şi pentru elaborarea de studii referitoare la evaluarea calităţii aerului, prin estimarea emisiilor generate de traficul rutier şi a impactului asupra mediului”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici