CNCD: Amendă de 15.000 de lei pentru concendierea unei angajate după concediul maternal

O firmă de consultanţă financiară din Capitală a fost amendată cu 15.000 de lei de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), după concedierea unei angajate în poziţie de management care se întorsese din concediul de creşterea copilului.

111 afișări
Imaginea articolului CNCD: Amendă de 15.000 de lei pentru concendierea unei angajate după concediul maternal

CNCD: Amendă de 15.000 de lei pentru concendierea unei angajate după concediul maternal (Imagine: Shutterstock)

Femeii nu i-au fost alocate sarcini de serviciu după întoarcerea din concediul de creşterea copilului, iar în termen de şase luni de la reluarea contractului de muncă a fost concediată.

CNCD a hotărât că aceste fapte constituie discriminare şi a decis amendarea angajatorului cu 15.000 de lei.

Hotărârea a fost adoptată cu unanimitate de voturi, în şedinţa de miercuri a colegiului director al CNCD.

CNCD a mai amendat, în aceeaşi şedinţă, Consiliul local Braşov, cu 6.000 de lei, pentru că i-a încălcat unui consilier independent dreptul de a face parte dintr-o comisie de specialitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici