CNCD va lua din nou în discuţie, luni, cazul Cioroianu

Preşedintele CNCD, Csaba Astalosz, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că luni va avea loc o şedinţă a Consiliului în care vor fi analizate din nou declaraţiile ministrului Adrian Cioroianu privind trimiterea infractorilor în deşertul egiptean.

3 afișări
Imaginea articolului CNCD va lua din nou în discuţie, luni, cazul Cioroianu

CNCD va lua din nou în discuţie, luni, cazul Cioroianu

Preşedintele CNCD a spus că vor fi reanalizate declaraţiile şi ca urmare a acuzaţiilor preşedintelui Traian Băsescu potrivit cărora Consiliul ar utiliza standarde duble.

Csaba Astalosz a precizat că CNCD a analizat declaraţiile făcute de ministrul de Externe Adrian Cioroianu şi a apreciat că acestea se încadrează în Ordonanţa de Urgenţă 31/2002 privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii şi nu a Legii 137/2000 asupra prevenirii şi sancţionării tuturor formelor de discriminare.

Astalosz a explicat că CNCD nu a luat în calcul posibilitatea de a formula plângere împotriva lui Cioroianu în baza Ordonanţei 31/2002.

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a condamnat public, marţi, declaraţia ministrului de Externe, Adrian Cioroianu, considerând că aceasta creează o atmosferă degradantă, umilitoare şi ofensatoare la adresa unor comunităţi.

Magda Matache, director executiv al organizaţiei Romani Criss, a declarat, vineri seară, că organizaţia sa a luat în calcul posibilitatea de a depune plângere la CNCD împotriva lui Adrian Cioroianu.

Matache a precizat că avocaţii organizaţiei analizează deja acest caz şi urmează să stabilească dacă există probe suficiente pentru a face această plângere.

Magda Matache a precizat că organizaţia Romani Criss încearcă astfel să evite repetarea situaţiei înregistrate în cazul plângerii formulate împotriva lui Călin Popescu Tăriceanu, când CNCD a apreciat că nu există probe suficiente pentru a lua o decizie.

Potrivit sursei citate, Romani Criss intenţionează să formuleze plângere în baza legii 137/2000 asupra prevenirii şi sancţionării tuturor formelor de discriminare, nu în baza ordonanţei 31/2002 privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici