CNSAS: Nicolae Manolescu nu a colaborat cu Securitatea

Preşedintele Uniunii Scriitorilor din România (USR), Nicolae Manolescu, şi patru membri ai Comitetului Director al uniunii au primit decizii CNSAS care arată că nu au fost agenţi sau colaboratori ai Securităţii, ca răspuns la solicitarea conducerii USR de a i se verifica dosarele.

3 afișări
Imaginea articolului CNSAS: Nicolae Manolescu nu a colaborat cu Securitatea

CNSAS: Nicolae Manolescu nu a colaborat cu Securitatea

Toamna trecută, Comitetul Director şi Consiliul Uniunii Scriitorilor au hotărât ca membrii acestor organisme de conducere să solicite verificarea lor de către CNSAS.

Până în prezent, CNSAS a dat decizii care arată că nu au fost agenţi sau colaboratori ai Securităţii preşedintele USR, Nicolae Manolescu, şi patru dintre cei zece membri ai Comitetului Director: Varujan Vosganian, Gabriel Chifu, Mircea Mihăieş şi Szilagyi Isztvan, informează uniunea.

Ceilalţi membri ai Comitetului Director sunt: Horia Gârbea, George Bălăiţă (care a revenit recent asupra deciziei de a se retrage din Comitet pe motive medicale), Gabriel Dimisianu, Marta Petreu, Cassian Maria Spiridon şi Ştefan Agopian.

Consiliul uniunii este mai larg, fiind format din circa 60 de persoane, care reprezintă secţiile filialei din Bucureşti şi filalele din ţară ale USR. Uniunea urmează să centralizeze informaţiile privind deciziile primite de la CNSAS de membrii Consiliului, mulţi dintre ei din ţară, a precizat pentru MEDIAFAX Horia Gârbea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici