DOCUMENT   CNSU: Şcolile vor funcţiona în funcţie de rata de ocupare a paturilor la nivel judeţean

Scenariile de funcţionare a şcolilor vor depinde de rata de ocupare a paturilor destinate pacienţilor cu COVID la nivel judeţean, a decis joi seara Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU). Astfel, şcolile vor funcţiona online doar când rata trece de 75%.

3132 afișări
Imaginea articolului CNSU: Şcolile vor funcţiona în funcţie de rata de ocupare a paturilor la nivel judeţean

CNSU a adoptat în acest sens o hotărâre pin care Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii sunt abilitate să modifice Ordinul comun nr. 5.338/2.015/01.10.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor şi instituţiilor de învăţământ.

Decizia a fost luată „în sensul permiterii desfăşurării cursurilor cu prezenţă fizică în unităţile de învăţământ preuniversitar/conexe, în funcţie de rata de ocupare la nivel judeţean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienţilor COVID-19”.

Hotărârea prevede că activităţile se pot desfăşura cu prezenţă fizică în judeţele în care rata de ocupare la nivel judeţean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienţilor COVID-19 este de cel mult 75%, iar activitatea online a şcolilor se va desfăşura acolo unde rata este mai mare de 75%.

„Reluarea cursurilor cu prezenţă fizică, la nivelul tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar/conexe situate în judeţele în care rata de ocupare la nivel judeţean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienţilor COVID-19 a fost mai mare de 75%, numai după ce aceasta scade sub 70% la nivel judeţean”, se mai arată în hotărâre.

De asemenea, CNSU a decis că direcţiile judeţene de sănătate publică şi a municipiului Bucureşti sunt obligate să publice pe site-ul propriu rata de ocupare a paturilor în fiecare săptămână, având ca zi de referinţă ziua de joi.

Hotărârea mai prevede suspendarea cursurilor cu prezenţă fizică pentru o perioadă de 10 zile la apariţia a 3 cazuri confirmate de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o grupă de învăţământ antepreşcolar/preşcolar sau clasă de învăţământ primar, gimnazial, liceal, profesional şi postliceal.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici