Coadă de camioane pe opt kilometri la Vama Nădlac

Peste 500 de camioane aşteaptă, miercuri la prânz, să iasă din România prin vama arădeană Nădlac, după mai multe zile de interdicţie privind circulaţia autotrenurilor în Ungaria, coada întinzându-se pe opt kilometri pe DN 7, astfel că traficul pentru autoturisme a fost deviat prin Semlac-Şeitin.

173 afișări
Imaginea articolului Coadă de camioane pe opt kilometri la Vama Nădlac

Coadă de camioane pe opt kilometri la Nădlac, traficul pentru autoturisme fiind deviat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit primarului din oraşul Nădlac, Vasile Ciceac, camioanele au început să se adune în număr mare la intrarea în oraş încă de luni, însă nu au putut intra în Ungaria pentru că a existat o interdicţie pentru traficul greu în zilele de luni şi marţi, din cauza sărbătorii naţionale legate de aniversarea izbucnirii revoluţiei din 1956.

Edilul afirmă că pe marginea DN 7, la intrarea în oraş, aşteaptă peste 500 de camioane, pe o distanţă de opt kilometri.

Potrivit Biroului de presă al Poliţiei Judeţene Arad, traficul autoturismelor a fost deviat prin Semlac-Şeitin, atât spre frontieră, cât şi spre muncipiul Arad, din cauză că o bandă a DN 7 este complet blocată de camioanele care staţionează.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Daniel Iancu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că accesul în Ungaria al camioanelor a fost restricţionat timp de patru zile, astfel că s-au adunat mai multe automarfare decât în mod obişnuit la frontieră.

Interdicţia de a se circula în Ungaria cu automarfare este aplicată în mod obişnuit la sfârşit de săptămână, însă este valabilă doar de sâmbătă dimineaţă şi până duminică seară, în timp ce de această dată nu s-a permis circulaţia cu vechicule de mare tonaj inclusiv luni şi marţi, respectiv patru zile consecutiv.

"Am mai deschis o bandă de circulaţie pe sensul de ieşire pentru traficul greu, lucrându-se pe două benzi. Sperăm ca traficul să revină la normal până miercuri seară", a declarat Iancu.

Echipaje mobile de poliţişti de frontieră şi de la Poliţia Rutieră patrulează pe DN 7, pentru a se asigura că nu izbucnesc conflicte între şoferi, pentru că unii dintre ei ar putea să nu aştepte la rând şi să intre în faţă pentru a ajunge mai repede la controlul de frontieră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici