COD GALBEN de inundaţii în Bacău şi Covasna vineri noaptea

Râurile mici din bazinul Trotuşului, judeţul Bacău, şi cele din bazinul superior al Râului Negru, judeţul Covasna, sunt sub atenţionare de cod galben de inundaţii până la ora 3.00, informează Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).

925 afișări
Imaginea articolului COD GALBEN de inundaţii în Bacău şi Covasna vineri noaptea

COD GALBEN de inundaţii în Bacău şi Covasna vineri noaptea (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

Ca urmare a precipitaţiilor cu caracter torenţial din ultimele ore şi a precipitaţiilor prognozate pentru următoarele ore se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri rapide de niveluri şi debite cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe râurile mici din bazinul hidrografic Trotuş din judeţul Bacău. şi pe râurile mici din bazinul superior al Râului Negru (judeţul Covasna).

În Bacău, fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe râurile mici din bazinele Dofteana, Uz, Slănic, Oituz şi afluenţii Tazlăului, mai informează hidrologii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici