COD GALBEN de ploi şi vijelii în Capitală şi mai multe judeţe din ţară

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, duminică, o avertizare nowcasting cod galben de ploi şi intensificări ale vântului ce vor lua aspect de vijelie, valabilă pentru mai multe judeţe din ţară. Capitala şi judeţul Ilfov se află duminică, între orele 16.30 şi 18.00, sub cod galben de furtună.

2171 afișări
Imaginea articolului COD GALBEN de ploi şi vijelii în Capitală şi mai multe judeţe din ţară

COD GALBEN de ploi şi vijelii. Ce judeţe sunt afectate (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

În judeţele Prahova şi Giurgiu se vor produce intensificări ale vântului ce vor lua aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice. Fenomene meteorologice asociate: grindină de mici dimensiuni, ploi cu caracter de aversă care pot atinge 15 l/mp. Avertizarea este valabilă de la ora 16:00 la 17:30.

În judeţul Dâmboviţa vor avea loc intensificări ale vântului ce vor lua aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice. Fenomene meteorologice asociate: grindină de mici dimensiuni, ploi cu caracter de aversă care pot atinge 15 l/mp. Avertizarea este valabilă până la ora 16:30.

Local în judeţul Buzău şi în jumătatea estică a judeţelor Călăraşi şi Ialomiţa se vor produce intensificări ale vântului ce vor lua aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni, ploi cu caracter de aversă care pot atinge 10 l/mp. Avertizarea este valabilă de la 17:40 la 19.00.

În jumătatea de vest a judeţului Galaţi vor avea loc intensificări ale vântului care trecător pot lua aspect de vijelie, cantităţi de precipitaţii care local pot atinge şi depăşi 20...25 l/mp, grindină de mici dimensiuni, frecvente descărcări electrice. Avertizarea este valabilă până la ora 18:15.

Cod galben de vijelii, averse şi grindină în Capitală şi Ilfov, până la 18.00

Meterologii avertizează că vor fi intensificări ale vântului ce vor lua aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni şi ploi cu caracter de aversă care pot atinge 10 litri pe metru pătrat.

Atenţionări similare pentru intervale relativ scurte au fost emise, duminică după-amiază, pentru numeroase regiuni ale ţării.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici