COD GALBEN de ploi torenţiale, vijelii şi grindină, până la ora 22.00. Care sunt judeţele afectate | HARTĂ

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, vineri, o avertizare de cod galben de ploi torenţiale, vijelii şi grindină, pentru şapte judeţe, valabilă în intervalul 15.00- 22.00. Fenomene meteo extreme se vor semnala, pe arii restrânse, începând cu ora 12.00.

4876 afișări
Imaginea articolului COD GALBEN de ploi torenţiale, vijelii şi grindină, până la ora 22.00. Care sunt judeţele afectate | HARTĂ

COD GALBEN de ploi torenţiale, vijelii şi grindină, până la ora 22.00. Care sunt judeţele afectate

Meteorologii avertizează că, începând cu ora 12.00, vor fi perioade scurte de timp cu instabilitate atmosferică accentuată local în Muntenia şi pe arii restrânse în Oltenia, Moldova şi la munte. 

Vor fi averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care vor lua aspect de vijelie şi căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp şi pe arii restrânse 30...40 l/mp. 

"În judeţele Constanţa, Tulcea, Prahova, Dâmboviţa, Buzău, Vrancea şi Argeş pe arii extinse instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se va manifesta prin averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, vijelii şi căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă de 25 l/mp şi izolat 50...60 l/mp", transmite ANM.

Şi în zilele următoare vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, îndeosebi după-amiaza şi seara, în special în zonele de deal şi munte precum şi în nordul şi centrul ţării.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici