COD GALBEN de precipitaţii până mâine dimineaţă. Care sunt judeţele afectate. O nouă avertizare de ploi va fi emisă vineri

ANM emite o atenţionare cod galben pentru toate judeţele din Moldova, unde până vineri dimineaţă se vor înregistra precipitaţii care pot ajunge la 25 de litri pe metru pătrat şi izolat la 50-60 l/mp, cele mai mari cantităţi fiind aşteptate în nordul Moldovei şi în zonele de deal şi munte. O nouă avertizare de ploi va fi emisă pentru noaptea de vineri spre sâmbătă, când precipitaţiile vor fi mai consistente în sud-estul ţării, respectiv în sudul Moldovei, Doborogea, Bărăgan şi Oltenia.

3508 afișări
Imaginea articolului COD GALBEN de precipitaţii până mâine dimineaţă. Care sunt judeţele afectate. O nouă avertizare de ploi va fi emisă vineri

COD GALBEN de precipitaţii pentru Moldova, până mâine dimineaţă (Imagine. Octav Ganea/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit avertizării transmise de Administraţia naţională de Meteorologie (ANM), începând de joi, ora 21.00 şi până vineri, ora 09.00, vor fi ploi pe arii extinse în estul, sudul şi centrul ţării.

"Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar în Moldova cantităţile de apă vor depăşi local 25 l/mp şi pe arii restrânse 50...60 l/mp", se arată în avertizare.

Codul galben a fost emis pentru judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Bacău, Vaslui, Galaţi şi Vrancea.

Meteorologii au precizat că fenomene de instabilitate atmosferică se vor semnala şi în această după-amiază, cu caracter local în majoritatea regiunilor. Cantităţi de apă de 30 - 35 de litri pe metru pătrat vor fi şi în zona Carpaţilor Meridionali, în Oltenia, Muntenia şi Transilvania.

O nouă avertizare de ploi va fi emisă vineri, pentru sud-estul ţării

Directorul executiv al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Florinela Georgescu, a anunţat, la comandamentul pentru situaţii de urgenţă condus de vicepremierul Liviu Dragnea, că joi după-amiază vor fi noi sisteme noroase, iar pe arii restrânse se pot înregistra cantităţi mai importante de precipitaţii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici