Video Cod galben de vijelii şi ploi torenţiale în nordul ţării

Meteorologii au atenţionat, luni, autorităţile din 16 judeţe din nordul ţării cu privire la faptul că, în cursul zilei de marţi, în nordul Moldovei, în Transilvania şi în Maramureş sunt aşteptate vijelii, furtuni şi ploi torenţiale.

17 afișări

Meteorologii se aşteaptă ca, din noaptea de luni spre marţi, timp de 20 de ore, în zona indicată să cadă ploi "însemnate cantitativ", să apară fulgerele şi vijeliile.

"În intervalul menţionat, în Maramureş, Transilvania, nordul şi vestul Moldovei vor fi averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua trecător aspect de vijelie şi condiţii de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 25 de litri pe metrul pătrat şi, izolat, îndeosebi la munte, 40- 45 de litri pe metrul pătrat", atenţionează meteorologii.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) au avertizat, luni după-amiază, autorităţile locale din 17 judeţe din nordul ţării unde, marţi, meteorologii au prognozat ploi torenţiale, furtună şi vijelii.

Judeţele avertizate de hidrologi sunt Maramureş, Satu Mare, Sălaj, Bistriţa Năsăud, Bihor, Cluj, Alba, Hunedoara, Mureş, Harghita, Covasna, Braşov, Sibiu, Suceava, Neamţ, Bacău şi Botoşani.

Hidrologii se aşteaptă ca, pe râurile din aceste judeţe, să apară, marţi, scurgeri "importante" pe versanţi, torenţi şi pâraie, cu efect de inundaţii locale. În plus, pe râurile din bazinele Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crasna, Barcău, Crişuri, Mureş, Siret şi Prut pot apărea creşteri de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici