Video Cod galben pentru sudul, centrul şi estul ţării şi cod portocaliu pentru trei râuri

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis, sâmbătă, o atenţionare meteorologică cod galben pentru sudul, centrul şi estul ţării, anunţând că duminică, luni şi marţi vremea se va răci, vântul va bate cu viteze de până la 70 de km pe oră, iar în jumătatea sudică a ţării vor fi precipitaţii.

3 afișări

În intervalul 18 noiembrie ora 00 – 20 noiembrie ora 00 vremea va fi rece în sudul, centrul şi estul ţării, vântul va prezenta intensificări susţinute, cu precădere în cursul zilei de duminică, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei, cu viteze de pâna la 60-70 de km/h, potrivit ANM.

În jumătatea sudică a teritoriului, pe arii extinse vor fi precipitaţii, la inceput predominant sub formă de ploaie, care se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare, îndeosebi în zonele deluroase şi montane. Cantităţile de apă vor depăşi local 20 de litri pe metru pătrat şi izolat 40-50 de litri pe metru pătrat în 24 de ore, cu deosebire în Oltenia, în Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali.

Institutul Naţional de Hidrologie a instituit, duminică, avertizare de cod portocaliu, pe sectoare ale râurilor Jiu, Motru şi Coşustea, avertizarea fiind valabilă până marţi, la ora 12.00.

"Ca urmare a precipitaţiilor căzute până la această oră, a celor prognozate şi propagării, pentru intervalul 18-20.11.2007 se vor produce creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundaţie pe Jiu pe sectorul Filiaşi-Podari, Motru pe sectorul Tirmigani-Fata Motrului şi pe râul Coşustea pe sectorul Siseşti-Corcova", informează institutul.

În consecinţă, Institutul Naţional de Hidrologie anunţă că se transformă codul galben în cod portocaliu, pentru sectoarele celor trei râuri, până în 20 noiembrie, la ora 12.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici