Cod portocaliu de inundaţii: O sută de militari de la Craiova, detaşaţi în Mehedinţi pentru a interveni în caz de nevoie

O sută de militari de la Garnizoana Craiova au fost detaşaţi, miercuri seară, la Drobeta Turnu Severin pentru a interveni în Mehedinţi, dacă va fi nevoie, în condiţiile în care judeţul este sub cod portocaliu de inundaţii, a anunţat ministrul Apărării, Mircea Duşa.

130 afișări
Imaginea articolului Cod portocaliu de inundaţii: O sută de militari de la Craiova, detaşaţi în Mehedinţi pentru a interveni în caz de nevoie

Cod portocaliu de inundaţii: O sută de militari de la Craiova, detaşaţi în Mehedinţi pentru a interveni în caz de nevoie (Imagine: MAI)

Ministrul Mircea Duşă a participat, miercuri seară, la sediul Prefecturii Mehedinţi, la întrunirea Comandamentului judeţean pentru situaţii de urgenţă, unde s-au stabilit măsurile care trebuie luate în cazul în care judeţul va fi afectat de inundaţii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"În fiecare localitate există persoane care au misiunea de a înştiinţa populaţia. (...) Preventiv, pentru a avea forţe suplimentare în judeţ, am dispus în acest comandament ca de la Garnizoana Craiova să fie deplasaţi o sută de militari care vor fi cazaţi aici (n.r. - Drobeta Turnu Severin) şi vor fi la dispoziţia Comandamentului judeţean pentru a interveni în situaţii de urgenţă. Avem pregătită şi escadrila de elicoptere de la Timişoara dacă va fi nevoie să intervenim", a declarat Mircea Duşa, la Drobeta Turnu Severin.

Militarii de la Garnizoana Craiova au fost cazaţi, în noaptea de miercuri spre joi, la sediul Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.

După ce a participat la Comandamentul pentru situaţii de urgenţă de la prefectură, ministrul Apărării a plecat la Reşiţa, judeţul Caraş Severin fiind, de asemenea, sub cod portocaliu de inundaţii. Mircea Duşa urmează să se întoarcă în cursul nopţii la Drobeta Turnu Severin pentru a supraveghea zona.

Prefectul de Mehedinţi, Nicolae Drăghiea, a declarat, miercuri seară, că nu pot fi indicate zonele în care se pot produce inundaţii, adăugând că 50 de militari în rezervă, dar şi forţe din cadrul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu sunt pregătiţi să intervină în judeţ, în caz de nevoie.

Meteorologii au emis, miercuri, o avertizare cod portocaliu pentru judeţele Mehedinţi, Caraş-Severin şi Dolj, valabilă de joi, ora 03.00, până vineri, la aceeaşi oră. În cele trei judeţe va ploua torenţial şi se vor cumula local cantităţi de apă de 40-50 de litri pe metru pătrat şi izolat peste 70 de litri pe metru pătrat.

De asemenea, INHGA a informat, miercuri, că, de joi, ora 03.00, până vineri, la ora 06.00, judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi şi Dolj vor fi sub cod portocaliu de inundaţii, producându-se scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici