Cod portocaliu de inundaţii pe râul Tutova din judeţul Vaslui/ DN25 Galaţi – Tecuci, închis din cauza apei acumulate de carosabil, redeschis

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a instituit, luni, două avertizări cod portocaliu şi respectiv cod galben de inundaţii pe râurile Tutova şi Bârlad din judeţul Vaslui.

629 afișări
Imaginea articolului Cod portocaliu de inundaţii pe râul Tutova din judeţul Vaslui/ DN25 Galaţi – Tecuci, închis din cauza apei acumulate de carosabil, redeschis

Cod portocaliu de inundaţii pe râul Tutova din judeţul Vaslui

Hidrologii au instituit cod portocaliu de inundaţii până luni la ora 13.00 pe râul Tutova din judeţul, sectorul aferent S.H. Puieşti.

Totodată, a fost emisă şi o avertizare cod galben de inundaţii, valabilă până luni la ora 19.00, pe râurile Tutova – aval S.H. Rădeni – amonte acumularea Cuibul Vulturilor şi Bârlad, sector S.H. Negreşti – S.H. Vaslui, din judeţul Vaslui.

Hidrologii avertizează că pe aceste râuri se pot produce creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare ca urmare a propagării viiturilor formate anterior.

DN25 Galaţi – Tecuci, închis între localităţile Şendreni şi Hanu Conachi din cauza apei acumulate de carosabil, a fost redeschis duminică seara, însă cu restricţii de tonaj şi de viteză, transmite corespondentul MEDIAFAX.
 
Potrivit Centrului Infotrafic, DN25 Galaţi – Tecuci a fost redeschis circulaţiei rutiere dumincă seară, însă sunt impuse restricţii de tonaj (7,5 tone) şi de viteză (50 km/h).
 
DN 25 Galaţi - Tecuci a fost închis între localităţile gălăţene Şendreni şi Hanu Conachi din cauza apei acumulate pe carosabil.
 
În intervaul cât drumul a fost închis, s-a circulat pe rută ocolitoare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici