Cod PORTOCALIU de inundaţii pe râuri din două judeţe

Mai multe râuri din judeţele Sălaj şi Mureş sunt, joi, sub avertizare Cod portocaliu de inundaţii, potrivit unei avertizări emise de hidrologi. Specialiştii susţin că în aceste zone se vor semnala viituri şi creşteri de debite pe unele râuri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundaţie.

468 afișări
Imaginea articolului Cod PORTOCALIU de inundaţii pe râuri din două judeţe

Cod PORTOCALIU de inundaţii pe râuri din două judeţe

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, joi, avertizări Cod portocaliu pentru râuri din judeţele Sălaj şi Mureş.

Potrivit specialiştilor, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, în aceste zone se vor semnala scurgeri pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii şi creşteri rapide de debite cu depăşiri ale cotelor de inundaţie.

Avertizările sunt valabile până joi, la ora 24.00 şi vizează bazinul Mureşului şi al râului Barcău.

Hidrologii au emis joi şi o avertizare Cod galben de inundaţii pe râuri din 19 de judeţe, valabil de până vineri, la ora 16.00.

Sunt vizate râuri din judeţele Timiş, Caraş Severin, Bihor, Hunedoara, Arad, Sibiu, Prahova, Ialomiţa, Braşov, Covasna, Buzău, Vrancea, Harghita, Neamţ, Bacău, Suceava, Iaşi, Vaslui şi Galaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici