COD PORTOCALIU DE PLOI - Oprescu: Avem motopompe în zonele cu risc de indundaţii, respectiv în marile intersecţii

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat luni, referitor la codul portocaliu de ploi care va intra în vigoare la ora 21.00, că în zonele cu risc de inundaţii din Bucureşti, respectiv în marile intersecţii, sunt pregătite motopompe, pentru evacuarea apei.

502 afișări
Imaginea articolului COD PORTOCALIU DE PLOI - Oprescu: Avem motopompe în zonele cu risc de indundaţii, respectiv în marile intersecţii

COD PORTOCALIU DE PLOI - Oprescu: Avem motopompe în zonele cu risc de indundaţii, respectiv în marile intersecţii (Imagine: Adriana Neagoe/ Mediafax Foto)

"Am pus la punct unde să se acţioneze în zonele de risc de indundaţii, care sunt din ce în ce mai puţine, respectiv în marile intersecţii care au dovedit până acum că nu fac faţă. Aş vrea să vă spun că la 80 de litri pe metru pătrat nicio conductă din nicio ţară de largă respiraţie democratică nu face faţă, dar asta nu înseamnă că nu ne-am obişnuit, ca fierarul cu scânteia", a spus edilul, care a precizat că în respectivele zone există motopompe ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţiei Străzilor şi Apa Nova, pentru evacuarea apei.

Pe de altă parte, potrivit lui Oprescu, în parcuri se fac controale, pentru a se verifica starea arborilor, astfel încât aceştia să nu cadă, în cazul unui vânt puternic.

"Din cele 3.200 de cereri primite de la sectoare, au fost verificate, cu poze la faţa locului, şi au fost emise 2.800 de aprobări pentru a tăia pomii, iar de două zile se face verificarea pomilor de pe aleile parcurilor, astfel încât să nu avem situaţii neplăcute", a mai spus Sorin Oprescu.

Primarul general a adăugat că, odată cu intrarea în vigoare a codului portocaliu, şi staţia de epurare a apelor de la Glina va fi "în alertă".

"Staţia de epurare intră în alertă odată cu codul portocaliu, în sensul că există o cale de fugă a apei, care să nu mărească presiunea în Barajul Morii", a explicat Sorin Oprescu.

Capitala şi judeţele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Tulcea şi Constanţa se vor afla, în intervalul luni, ora 21.00 - miercuri, ora 2.00, sub cod portocaliu de ploi, fiind aşteptate precipitaţii de până la 80 de litri pe metru pătrat, potrivit unei avertizări emise de ANM.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici