COD PORTOCALIU şi GALBEN de inundaţii pe sectorul românesc al Dunării până la sfârşitul lunii

Hidrologii au actualizat, vineri, avertizările cod galben şi cod portocaliu de inundaţii pe Dunăre, cele mai multe dintre ele urmând să fie în vigoare până la sfârşitul lunii.

235 afișări
Imaginea articolului COD PORTOCALIU şi GALBEN de inundaţii pe sectorul românesc al Dunării până la sfârşitul lunii

COD PORTOCALIU şi GALBEN de inundaţii pe sectorul românesc al Dunării până la sfârşitul lunii

Potrivit reprezentanţilor Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), de vineri, de la ora 16.00 avertizarea hidrologică de pe sectorul românesc al Dunării, aval de SHEN Porţile de Fier – Calafat se ridică.

Va fi, însă, cod portocaliu de inundaţii de vineri, de la ora 16.00 până marţi, la ora 16.00 pe Dunăre, pe sectorul aval Cernavodă – amonte Brăila, fiind vizate judeţele Constanţa, Brăila, Ialomiţa şi Tulcea.

De asemenea, aceeaşi atenţionare este valabilă de vineri, de la ora 16.00 până vinerea viitoare la ora 16.00, pe Dunăre, ȋn Delta Dunării, judeţul Tulcea.

Totodată, până în 30 aprilie este sub cod galben de inundaţii pe Dunăre, pe sectorul aval Calafat, fiind vizate judeţele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Galaţi, Constanţa şi Tulcea.

Sectorul Dunării aval Gruia este apărat împotriva inundaţiilor prin lucrări de îndiguire.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici