Cod roşu de gripă: Peste 90.000 de români au infecţii respiratorii

Morbiditatea prin infecţii respiratorii acute şi gripă în Româniâ este de intensitate medie, cu răspândire naţională, trei persoane decedând, în ultima săptămână, în urma infecţiilor respiratorii sau a gripei, precizează, miercuri, Ministerul Sănătăţii.

139 afișări
Imaginea articolului Cod roşu de gripă: Peste 90.000 de români au infecţii respiratorii

Cod roşu de gripă. Peste 90.000 de români au infecţii respiratorii (Imagine: Shutterstock/Publimedia)

"Există un cumul de cazuri in judetele Iaşi, Arad, Hunedoara, Prahova şi în Municipiul Bucureşti. În judeţele din Moldova se constată o predominantă a cazurilor de gripă cu virus B.", se arată în raportul realizat de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile, transmis la Ministerul Sănătăţii.

Astfel, în săptămâna 7 - 13 februarie, s-au înregistrat 97.474 de cazuri de infecţii respiratorii acute, cu 8,1% mai multe ca în săptămâna precedentă, fără a depăşi însă valorile maxime aşteptate, potrivit sursei citate.

În aceeaşi perioadă, au fost diagnosticate 104 cazuri de gripă din totalul de 298 înregistrate de la debutul sezonului (octombrie 2010).

Trei persoane au murit, câte una în judeţele Prahova, Ilfov şi Neamţ.

Cele mai multe cazuri de gripă (21) au fost înregistrate în judeţul Arad, unde 19 persoane s-au îmbolnăvit de gripă de tip AH1N1. Pe locul doi in topul îmbolnăvirilor este judeţul Hunedoara cu 14 cazuri toate fiind de tip AH1N1, iar pe locul trei judeţul Iaşi cu 13 cazuri, toate de tip B.

Din totalul celor 104 cazuri de gripă, 69 au fost de tip AH1N1, iar 35 de tip B.

Ministerul Sănătăţii atrage atenţia că, odată cu începerea cursurilor şcolare, este foarte important triajul efectuat de către cadrele didactice în clasă, la prima oră de curs, pentru evitarea riscului apariţiei de focare în colectivităţi.

Medicii avertizează că vaccinarea este singura metodă eficientă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă şi recomandă ca persoanele din grupele cu risc crescut şi nu numai să se vaccineze.

Go4it.ro transmite LIVE de la World Mobile Congress. Zeci de telefoane se lansează acum! Citeşte noutăţile la cald.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici