Codul galben de inundaţii, prelungit până sâmbătă pe unele râuri din Banat şi Crişana

Hidrologii au decis, joi, să prelungească până sâmbătă dimineaţă valabilitatea avertizării cod galben de inundaţii emisă marţi pentru câteva râuri din vestul şi nord-vestul ţării, informează Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA),

14 afișări
Imaginea articolului Codul galben de inundaţii, prelungit până sâmbătă pe unele râuri din Banat şi Crişana

Codul galben de inundaţii, prelungit până sâmbătă pe unele râuri din Banat şi Crişana (Imagine: Mediafax Foto)

"Se prelungeşte codul galben începând cu 7 ianuarie 2010, ora 13.00, pe râurile Crasna, Barcău, Crişul Alb, Crişul Negru, Bega Veche, Bega, Timiş, Bârzava, Moraviţa şi Caraş", se precizează în textul prin care INHGA anunţă extinderea valabilităţii avertizării de inundaţii de marţi.

În urmă cu două zile, hidrologii emiteau o avertizare cod galben de inundaţii care viza râuri din nordul şi vestul ţării, măsura fiind luată în contextul prognozei meteo conform căreia urmează zile cu precipitaţii şi temperaturi pozitive.

"Având în vedere situaţia hidrologică actuală, precipitaţiile lichide prognozate, precum şi temperaturile pozitive diurne şi nocturne, se pot produce creşteri de niveluri şi debite, cu depăşiri ale cotelor de atenţie", se preciza în textul avertizării emise marţi de INHGA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici