Codul Muncii: Angajaţii sancţionaţi disciplinar vor fi reabilitaţi în 12 luni

Guvernul a decis, prin modificarea Codului Muncii, ca angajaţii sancţionaţi disciplinar să poată fi reabilitaţi de drept într-un termen de 12 luni, dublu comparativ cu cel anunţat de premierul Emil Boc şi inclus în proiectul transmis sindicatelor la sfârşitul săptămânii trecute.

86 afișări
Imaginea articolului Codul Muncii: Angajaţii sancţionaţi disciplinar vor fi reabilitaţi în 12 luni

Codul Muncii: Angajaţii sancţionaţi disciplinar vor fi reabilitaţi în 12 luni (Imagine: Shutterstock/Publimedia)

Codul Muncii aprobat, luni, de Executiv în vederea angajării răspunderii stabileşte că sancţiunea disciplinară se radiază de drept în termen de 12 luni de la aplicare, dacă salariatului nu i se aplică o nouă sancţiune disciplinară în acest termen. Radierea sancţiunilor disciplinare se constată prin decizia angajatorului emisă în formă scrisă.

Proiectul iniţial transmis sindicatelor stabilea că angajatul este reabilitat de drept dacă nu primeşte o nouă sancţiune în termen de şase luni.

Acest termen a fost anunţat şi de premierul Emil Boc, la sfârşitul săptămânii trecute, după o discuţie cu sindicatele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici