Codul portocaliu de viscol din opt judeţe, înlocuit cu cod galben

Avertizarea cod portocaliu de viscol emisă pentru judeţele Constanţa, Tulcea, Brăila, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Vrancea şi Galaţi a fost înlocuită cu cod galben, luni, de ora 17.00 până la ora 23.00.

412 afișări
Imaginea articolului Codul portocaliu de viscol din opt judeţe, înlocuit cu cod galben

Codul portocaliu de viscol din opt judeţe, înlocuit cu cod galben (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Cele opt judeţe din estul şi sud-estul ţării au fost atenţionate, luni dimineaţă, cu cod portocaliu de viscol, iniţial avertizarea fiind emisă de la ora 09.00 până la ora 23.00.

Administraţia Naţională de Meteorologie a înlocuit, luni, la ora 17.00, avertizarea cod portocaliu cu cod galben în cele opt judeţe.

De asemenea, până la ora 23.00 rămân sub avertizare cod galben judeţele Bacău, Vaslui şi Iaşi.

Potrivit avertizării, în estul Munteniei, în Dobrogea şi în cea mai mare parte a Moldovei va continua să ningă, în general slab, iar vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăşi la rafală 50 de kilometri pe oră, temporar viscolind sau spulberând zăpada.

Judeţele Buzău, Brăila şi Vrancea au fost duminică sub cod roşu de viscol. Ulterior, de duminică seara până luni, la ora 09.00, cele trei judeţe, precum şi Constanţa, Tulcea, Ialomiţa, Călăraşi şi Galaţi au fost sunt avertizare cod portocaliu.

Capitala şi judeţele Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Bacău, Vaslui şi Iaşi au fost până luni, la ora 09.00, sub cod galben.

Vântul va scădea în intensitate începând de luni şi până miercuri dimineaţa, când situaţia se va înrăutăţi însă din nou în sudul ţării, ANM urmând astfel să emită o nouă avertizare de vânt puternic pentru această zonă, valabilă de miercuri dimineaţa până joi la prânz.

După ziua de joi, va urma o "pauză" până pe 3-4 februarie, a declarat directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu.

"Din seara asta încetează vântul până miercuri dimineaţa. De miercuri dimineaţa, viteza vântului va fi din nou foarte tare şi asociată cu căderi de zăpadă", a spus directorul ANM.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici