Codul roşu devine cod portocaliu, privind pericolul de inundaţii pe Jiu

Codul roşu instituit de hidrologi pe râul Jiu, care avertiza asupra pericolului producerii de inundaţii, a fost ridicat de autorităţi, marţi, fiind înlocuit cu cel portocaliu, informează surse din Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile.

2 afișări
Imaginea articolului Codul roşu devine cod portocaliu, privind pericolul de inundaţii pe Jiu

Codul roşu devine cod portocaliu, privind pericolul de inundaţii pe Jiu

Primăriile din mai multe oraşe riverane Jiului au fost avertizate, luni, cu cod roşu, asupra pericolului producerii de inundaţii pe cursul inferior al râului, de luni după-amiază şi până marţi la prânz, informează Administraţia Naţională "Apele Române".

Singura localitate aflată în pericol de inundaţie şi, de fapt, singura vizată de codul roşu instituit luni de hidrologi este localitatea Schitu, din judeţul Dolj, unde apele Jiului au depăşit în după-amiaza acestei zilei cu 5 centimetri cota de pericol. Ca urmare, au fost inundate mai multe gospodării şi au fost evacuate 12 persoane. Totodată, apele au acoperit peste o mie de hectare de terenuri agricole şi un drum judeţean.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici