Codul roşu instituit pe Prut, ridicat parţial

Codul roşu instituit, miercuri, de hidrologi pe râul Prut a fost ridicat parţial, în sensul că sectorul cuprins între Rădăuţi Prut şi acumlarea de la Stânca Costeşti, iniţial aflat sub incidenţa codului roşu, a primit miercuri după-amiază cod portocaliu.

13 afișări
Imaginea articolului Codul roşu instituit pe Prut, ridicat parţial

Codul roşu instituit pe Prut, ridicat parţial (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit unei noi avertizări hidrologice remise miercuri după-amiază la doar câteva ore de la cea care instituia codul roşu pe Prut, de la Rădăuţi Prut şi până în judeţul Iaşi, la Trifeşti-Sculeni, sectorul cuprins între Rădăuţi Prut şi acumularea de la Stânca Costeşti iese de sub incidenţa codului roşu şi primeşte doar cod portocaliu.

Totuşi, codul roşu rămâne valabil pe râul Prut, în secţiunea din aval de barajul de la Stânca Costeşti şi până la Trifeşti-Sculeni.

În plus, hidrologii menţin codul portocaliu de inundaţii pe cursul mijlociu al Siretului, în sectorul cuprins între Nicolae Bălcescu şi acumularea Galbeni) şi pe Prut, pe sectorul cuprins între Sculeni şi Ungheni. Secţiunile de râuri avertizate cu codul portocaliu sunt aferente judeţelor Neamt, Bacău şi Iaşi.

Codul galben rămâne şi el în vigoare, dar doar pe cursul mijlociu şi inferior al Siretului şi pe Prutul mijlociu, secţiuni aferente judeţelor Bacău, Vrancea, Galaţi şi Iaşi.

Noua avertizare rămâne valabilă până joi la prânz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici