Colegialitatea şi prietenia ţin cont de gen. Circa jumătate dintre angajaţii români se înţeleg cel mai bine cu un coleg de sex opus SONDAJ

  • Aproape jumătate din angajaţii români se înţeleg cel mai bine cu un coleg de sex opus, arată un sondaj de Valentine’s Day.
  • Doi din zece angajaţi vor cumpăra un cadou de Valentine’s Day şi pentru colegul preferat, iar aproape 13% iau în calcul acest lucru.
247 afișări
Imaginea articolului Colegialitatea şi prietenia ţin cont de gen. Circa jumătate dintre angajaţii români se înţeleg cel mai bine cu un coleg de sex opus SONDAJ

Colegialitatea ţine cont de gen. Circa jumătate dintre angajaţii români se înţeleg cel mai bine cu un coleg de sex opus SONDAJ

Cu ocazia Valentine’s Day, Bestjobs a provocat angajaţii români să răspundă la un chestionar despre colegul preferat.

Din sondaj a reieşit că pentru un procent ridicat dintre angajaţi (48,6%), colegul cu care se înţeleg cel mai bine este unul de sex opus. Mai mult decât atât, relaţia cu acesta este văzută ca una de prietenie şi sprijin reciproc.

În total, şase din zece angajaţi români consideră că au o relaţie mai mult decât profesională cu acest coleg preferat, din care aproape un sfert îl percep ca pe unul dintre cei mai buni prieteni. Doar patru din zece respondenţi au declarat că relaţia pe care o au cu cel mai îndrăgit coleg este una strict profesională.

Cei mai mulţi (37,6%) spun că se sprijină unul pe altul în activitatea profesională, iar alţi trei din zece au declarat că pentru ei cel mai important lucru este că se încurajează şi îşi ridică moralul unul altuia. De asemenea, se amuză reciproc, îşi fac complimente, dar nu lipsesc nici confesiunile din viaţa personală.

Pe fondul restricţiilor cauzate de pandemie, dacă nu reuşesc să se întâlnească la birou, 36% dintre respondenţi afirmă că păstrează legătura zilnic sau aproape zilnic cu cel mai bun coleg, fie online, fie prin telefon. În noul context, însă, aproape doi din zece respondenţi discută mult mai rar, din cauza stresului şi a programului încărcat. Lipsa interacţiunii zilnice este unul din principalele dezavantaje ale muncii de acasă (56%), conform unui studiu BestJobs realizat la începutul anului despre munca de la distanţă.

Sondajul a mai arătat că patru din zece respondenţi obişnuiesc să ia prânzul dacă nu zilnic, cel puţin o dată pe săptămână cu cel mai bun coleg de la serviciu, însă doar 15% ies împreună şi seara, după program, la o bere sau la un pahar de vin.
Dat fiind că în ultimii ani Valentine’s Day a devenit o tradiţie care a început să fie sărbătorită şi în rândul echipelor de la locul de muncă, aproape doi din zece angajaţi au spus că vor cumpăra un cadou cu această ocazie şi pentru colegul preferat, iar alţi 12,8% iau în calcul acest lucru.

 

Sondajul a fost efectuat în perioada 15 ianuarie - 8 februarie, pe un eşantion de 1.109 de utilizatori de internet.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici