Colegiul Medicilor despre redeschiderea spitalului Suceava: Medicii nu ştiu cum să fugă

Niciun medic nu va veni să lucreze la Spitalul din Suceava, închis 48 de ore pentru dezinfecţie după ce zeci de cadre medicale au luat coronavirusul, spune preşedintele Colegiului Medicilor din Suceava.

2405 afișări
Imaginea articolului Colegiul Medicilor despre redeschiderea spitalului Suceava: Medicii nu ştiu cum să fugă

Colegiul Medicilor despre redeschiderea spitalului Suceava: Medicii nu ştiu cum să fugă

Sorin Hâncu, preşedintele Colegiului Medicilor Suceava, a declarat pentru MEDIAFAX că urgenţele spitalului se vor deschide după cele 48 de ore, teoretic cu angajaţi aduşi din Iaşi, ceea ce el nu crede.

„Nimeni nu va veni aici, doar legat să vină. Vă daţi seama, nimeni nu va veni să lucreze la Suceava în focar", spune Hâncu.

Cât despre transformarea Spitalului Judeţean Suceava în unitate medicală pentru tratamentul persoanelor infectate cu noul coronavirus, Sorin Hâncu spune că e o „altă mare aberaţie".

Acesta se întreabă unde vor fi trimise „urgenţele adevărate” - gravide, oameni răniţi în accidente, etc.

Când vor auzi că la spital vin pacienţi cu noul coronavirus, medicii nu vor ştii cum să fugă, e de părere preşedintele Colegiului Medicilor Suceava, care adaugă: „O să fie un dezastru”.

Ultimele informaţii arătau că 100 de cadre medicale de la Spitalul Judeţean Suceava sunt infectate cu noul coronavirus. Între sucevenii infectaţi cu noul coronavirus este şi preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

Ministerul Sănătăţii a decis închiderea spitalului timp de 48 de ore pentru dezinfecţie, iar 124 de pacienţi care erau internaţi au fost duşi în alte spitale. După dezinfecţie, spitalul devine unitate în care să fie tratate cazurile infectate cu noul coronavirus.

De asemenea, Vasile Rîmbu, managerul Spitalului Judeţean Suceava, a fost demis din funcţie, la solicitarea secretarului de stat Nelu Tătaru.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici