Colegiul Medicilor sesizează organismele internaţionale despre ancheta de la spitalul Slatina

Colegiul Medicilor România (CMR) analizează ce legi au fost încălcate de reprezentanţii Ministerului Sănătăţii în ancheta de la Slatina şi va sesiza organele în drept şi organismele internaţionale cu privire la încălcarea drepturilor omului de către MS în investigaţia din unitatea sanitară.

37 afișări
Imaginea articolului Colegiul Medicilor sesizează organismele internaţionale despre ancheta de la spitalul Slatina

Colegiul Medicilor sesizează organismele internaţionale despre ancheta MS la spitalul Slatina (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Vom sesiza organele în drept şi organismele internaţionale cu privire la încalcarea drepturilor omului şi legile în vigoare în ancheta desfăşurată de către organele administrative. Vom trimite materialele tuturor colegiilor medicilor din Uniunea Europeană, pentru a-şi exprima opinia. Noi avem aceeaşi disponibilitate de a colabora cu toate instituţiile pentru a asigura o calitate crescută serviciilor şi actelor medicale. Ne asumăm responsabilitatea pentru deficienţele din activitatea Colegiului, dar solicităm ca şi celelalte instituţii să-şi asume responsabilitatea ce le aparţine", a spus preşedintele CMR, profesorul Vasile Astărăstoae, citat într-un comunicat de duminică al Colegiului.

Colegiul Medicilor din Romania precizează că a început o anchetă dubla în cazul bărbatului care a murit la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slatina.

"Ancheta va fi dublă, atât cu privire la greşeli, dar şi referitor la cum s-au respectat drepturile în ancheta realizată de Ministerul Sănătăţii. O astfel de anchetă nu se poate face în doua ore. România este o ţară democratică în care există legi care trebuie respectate, iar anchetele făcute la două noaptea, cu reflector în ochi, nu aduc nimic bun în sistemul sanitar", a mai spus profesorul Astărăstoae.

De asemenea, CMR solicită Ministerului Sănătăţii să facă o analiză a modalităţii în care este organizat sistemul de urgenţă şi UPU.

"Cerem Ministerului Sănătăţii să ne spună dacă este posibil ca sistemul de urgenţă să funcţioneze cu numărul de medici existent. Rugăm să ni se comunice câte cazuri sunt în 24 de ore la UPU şi câţi medici sunt, şi dacă este respectat timpul optim de muncă, astfel încât să nu apară eroarea medicală", a conchis preşedintele CMR, precizând că juriştii organizaţiei analizează ce legi au fost încălcate în ancheta realizată de Ministerul Sănătăţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slatina.

Citeşte şi

Destituiri şi contracte de muncă desfăcute, la SJU Slatina (Video)

Trei medici, sancţionaţi după decesul pacientului plimbat între spitale

Un bolnav a murit după ce a fost pasat de la un spital la altul

Un alt caz Nica, reeditat la Slatina

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici