Colentina, Ferentari şi Militari, cele mai zgomotoase zone din Capitală

Cartierele Colentina, Ferentari şi Militari sunt zonele din Capitală unde s-au înregistrat cele mai multe sesizări privind tulburarea ordinii şi liniştii publice, a rezultat în urma unei acţiuni a Poliţiei Capitalei, începută luni după-amiază.

1500 afișări
Imaginea articolului Colentina, Ferentari şi Militari, cele mai zgomotoase zone din Capitală

Colentina, Ferentari şi Militari, cele mai zgomotoase zone din Capitală (Imagine: Mediafax Foto)

Acţiunea s-a desfăşurat de luni, de la ora 14.00, până marţi, la ora 6.00, şi a implicat efective ale Secţiilor 1 - 26 Poliţie, potrivit Poliţiei Capitalei.

Cele mai multe sesizări primite de la cetăţeni, prin numărul unic de urgenţă 112, s-au înregistrat la Secţia 7 Poliţie din cartierul Colentina, 42 de apeluri, urmată de Secţia 21, din Militari, şi Secţia 19, din Ferentari, cu 39 şi respectiv 37 de sesizări.

Pe de altă parte, cele mai puţine apeluri au fost primite la Secţiile 2 şi 1 Poliţie, din zona centrală a Capitalei, respectiv cinci şi opt apeluri de urgenţă.

Bucureştenii au sunat la secţiile de Poliţie, în perioada monitorizată, pentru a reclama, printre altele, neînţelegeri între vecini, scandal pe stradă, muzică la intensitate mare din restaurante, scandal în familie, agresări în trafic, claxoane sau manele care se auzeau la maximum dintr-o maşină.

În perioada acţiunii au fost semnalate 564 de cazuri, prin Dispeceratul 112, dintre care 94 nu s-au confirmat.

Poliţiştii au verificat 40 de cluburi de noapte şi discoteci, au sancţionat contravenţional 147 de persoane şi patru cluburi şi discoteci, valoarea amenzilor aplicate fiind de 30.600 de lei.

La acţiuni au participat 758 de poliţişti din care 708 agenţi de siguranţă publică şi 50 agenţi sisteme de pază.

Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti va continua să organizeze, zilnic, astfel de acţiuni în perioada următoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici